Δυστοπικές εικόνες: Περιορισμός στην αγορά ρυζιού, αυγών, σαπουνιού και χαρτιού υγείας

Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα ελληνικά σούπερ μάρκετ;

Πλαφόν στην αγορά συγκεκριμένων προϊόντων βάζει μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ μέσα στο lockdown.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν σφοδρό για τη Μεγάλη Βρετανία η οποία είδε τα κρούσματα του ιού να αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς αναγκάζοντας τον Μπόρις Τζόνσον, ακόμα μία φορά, να οδηγήσει τη χώρα σε σκληρό lockdown.

Οι ειδικοί μάλιστα αναφέρουν ότι η σφοδρότητα του κύματος αυτού ίσως οδήγησε και στη νέα μετάλλαξη του ιού χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να προήρθε από τα παιδιά που ασθένησαν και έγιναν ξενιστές του κορωνοϊού. Τα αποτελέσματα του δεύτερου αυτού lockdown για τη χώρα είναι πιο μεγάλης εμβέλειας απ’ όσο υπολόγιζε η κυβέρνηση,

Οι αγορές πανικού οδήγησαν σε εικόνες δυστοπικών ταινιών, στα σούπερ μάρκετ με μεγάλη αλυσίδα να αποφασίζει για δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο τετράμηνο να λάβει τα μέτρα της για να μην εξαντληθούν είδη πρώτης ανάγκης.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco, όπως αναφέρει σε ενημέρωση που έκανε προς τους καταναλωτές, βάζει πλαφόν στις αγορές ρυζιού, αυγών, σαπουνιού, χαρτιών υγείας προσπαθώντας να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση σε αγαθά για όλους. Οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να αγοράζουν μέχρι 3 συσκευασίες, το πολύ, από τα παραπάνω προϊόντα, με την απόφαση να θυμίζει εμπόλεμες περιόδους.

Πάνω από 3.000 φορτηγά παραμένουν εγκλωβισμένα στο Κεντ μετά το κλείσιμο των συνόρων της χώρας με τη Γαλλία και ο κίνδυνος να δουν οι Βρετανοί τα ράφια και τις αποθήκες των σούπερ μάρκετ να αδειάζουν από αγορές πανικού, όπως έγινε το Μάρτιο, αυξάνεται οδηγώντας τις αλυσίδες να πάρουν μέτρα περιορισμού στον αριθμό των προϊόντων που μπορεί να αγοράσει το κάθε νοικοκυριό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.