Γιατί όλοι οι ηγέτες κάνουν το εμβόλιο σε ζωντανή σύνδεση;

Γιατί όλοι οι ηγέτες κάνουν το εμβόλιο σε ζωντανή σύνδεση;

Συμβολική κίνηση ή κάτι άλλο;

Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες των κρατών ανά την υφήλιο επιλέγουν να κάνουν το νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε ζωντανή μετάδοση έχοντας το προνόμιο να είναι από τους πρώτους ανθρώπους στη χώρα τους που θα τους χορηγηθούν οι δύο πρώτες δόσεις.

Ο Τζο Μπάιντεν έκανε το εμβόλιο σε ζωντανή μετάδοση προσπαθώντας να γίνει το παράδειγμα για τους πολίτες της χώρας του, λίγο πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα. Μέσα σε ένα κλίμα αμφισβήτησης και αντιεμβολιαστικών κινημάτων ο απερχόμενος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τραμ, Μάικ Πενς, έκανε επίσης το εμβόλιο της Pfizer.  Παρόλα αυτά ο νυν πρόεδρος Τραμπ δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο.

Σε ζωντανή μετάδοση είδαμε και τον πρόεδρο Νετανιάχου του Ισραήλ να λαμβάνει το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech, εκκινώντας την εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα του μπαίνοντας ο ίδιος πρώτο παράδειγμα για τους πολίτες της χώρας του.

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠτΔ της Κύπρου, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι ο εμβολιασμός του προέδρου Αναστασιάδη θα γίνει μπροστά επίσης μπροστά στις κάμερες και σε απευθείας μετάδοση. Δεν αποκλείεται μάλιστα να είναι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ο πρώτος πολίτης της Κύπρου που θα εμβολιαστεί.

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι περιμένει πότε θα έρθει η σειρά του για να εμβολιαστεί, καθώς όπως ανέφερε προηγούνται ηλικιακά κάποιες άλλες ομάδες που θα λάβουν τις πρώτες δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik 5.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.