Ανασχηματισμός: Οι υπουργοί που βγαίνουν «οφσάιντ»

Ανασχηματισμός: Οι υπουργοί που βγαίνουν «οφσάιντ»

Ποιοι παίρνουν κάτω από τη βάση.

Εξελίξεις αναμένονται στο πολιτικό σκηνικό τις προσεχείς εβδομάδες. Η υπόθεση του κορωνοϊού μπορεί να έχει βάλει άνω τελεία στα όποια σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο φαίνεται ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών.

Το πιο πιθανό σενάριο αναφέρει ότι υπάρχει ενδεχόμενο οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθούν μετά τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Δεύτερο ενδεχόμενο είναι ο Πρωθυπουργός να εκμεταλλευθεί τις γιορτές προκειμένου να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του.

Αρκετοί υπουργοί είναι σε μη ασφαλή θέση για τις επικείμενες αλλαγές. Ένας από αυτούς είναι και ο Γιάννης Βρούτσης που όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr πρόσφατα ο πρωθυπουργός πήρε πάνω του την υπόθεση των εκκρεμών συντάξεων που έχει αναδειχθεί σε μείζον θέμα για την κυβέρνηση, γεγονός που δεν κρίνεται θετικά. Στην ίδια κατηγορία και ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης που όπως αναφέρει το ieidiseis Θα ποληρώσει την κακή κατάσταση.

Πολύ πιθανή θεωρείται και η αντικατάσταση του υπουργού Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρου Καράογλου.

Πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η μετακίνηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με τον Κωστή Χατζηδάκη (υπουργός Περιβάλλοντος) να προβάλλεται από το ieidiseis ως το φαβορί για να την αντικαταστήσει. Από εκεί και πέρα, δε θα πρέπει να αποκλείεται μετακίνηση και του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και του αναπληρωτή υπουργού μετανάστευσης Γιώργου Κουμουτσάκου.

Μεγάλο ερώτημα αποτελεί η περίπτωση του Βασίλη Κικίλια. Όπως αναφέρει το ieidiseis.gr ο υπουργός Υγείας δεν έχει και τις καλύτερες δυνατές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να μετακινηθεί ο πλέον δημοφιλής υπουργός την στιγμή μάλιστα που το εγχείρημα του εμβολιασμού είναι σε πρώτο πλάνο για την κυβέρνηση.

Ακλόνητοι παραμένουν στην κυβέρνηση και στη θέση τους οι λεγόμενοι «πασοκογενείς» υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Λίνα Μενδώνη που έχουν κερδίσει πόντους. Ακόμη, μένει να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν πρόσωπα όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.