Πρόβλεψη που τρομάζει: Το εμβόλιο θα φέρει έκρηξη στην εγκληματικότητα

Γιατρός στο Πακιστάν μόλυνε με AIDS 90 ανθρώπους, ανάμεσά τους 65 παιδιά!

Το μήνυμα της Interpol.

Η διανομή του πρώτου εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης και το πολύτιμο σκεύασμα που αναμένεται να βοηθήσει τον πλανήτη να αποκτήσει ανοσία στον ήδη μεταλλαγμένο ιό έχει μοιράζεται σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε κράτους που το ενέκρινε.

Όμως όπως φαίνεται η διανομή, αποθήκευση και η τελική διάθεσή του δε θα είναι κάτι τόσο εύκολο. Η πρωτοφανής ανάγκη του σε καθεστώς πανδημίας το κάνει τόσο πολύτιμο όσο λίγα πράγματα στη Γη και ήδη οι αρχές της Ιντερπόλ προβλέπουν μία πολύ δύσκολη περίοδο για τους επόμενους μήνες.

Ο επικεφαλής της Ιντερπόλ, Γιούργκεν Στοκ, προέβλεψε σοκαριστικά μεγάλη αύξηση στην εγκληματικότητα κατά τη διάρκεια της διανομής του εμβολίου και εξέπεμψε SOS για τους μήνες που θα ακολουθήσουν.

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche υποστήριξε ότι «Θα δούμε κλοπές, διαρρήξεις σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων», εικόνες που παραπέμπουν σε χολιγουντιανές αστυνομικές ταινίες.

Η διαφθορά θα έχει αύξηση στην περίοδο αυτή προκειμένου κάποιοι να έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν νωρίτερα από άλλους το εμβόλιο. Ένα εμβόλιο που αναμένεται σήμερα να εγκριθεί η κυκλοφορία του και επίσημα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων ώστε μέχρι την Κυριακή να έχουν ξεκινήσει οι πρώτοι εμβολιασμοί στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.