«Αποτύχαμε»: Η ομολογία των Σουηδών για την ανοσία της αγέλης

Μετά τον κορωνοϊό η ύφεση: Το σουηδικό μοντέλο απέτυχε σε όλα

Η στρατηγική της χώρας δεν πέτυχε.

Σε παγκόσμιο θέμα εξελίχθηκε η διαχείριση της Σουηδίας στο ζήτημα του κορωνοϊού. Οι Σουηδοί επέλεξαν, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στον υπόλοιπο κόσμο, να μην προχωρήσουν σε καθολικό lockdown.

Με αυτόν τον τρόπο θα έμενε ανοιχτή η οικονομία της χώρας χωρίς δυσάρεστες συνέπειες και θα αναπτυσσόταν στον πληθυσμό η λεγόμενη ανοσία της αγέλης. Ωστόσο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με τον καλύτερο τρόπου με την χώρα να μετρά πάνω από 350.000 κρούσματα συνολικά και σχεδόν 8.000 θανάτους από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Πρέπει να πούμε βέβαια ότι και η οικονομία της χώρας δε σώθηκε αφού παρά την αποφυγή του lockdown αναμένεται σημαντική ύφεση.

«Νομίζω πως αποτύχαμε. Έχουμε μεγάλο αριθμό θανάτων και αυτό είναι τραγικό», είπε o Κάρολος XVI Γουσταύος. Ο βασιλιάς της Σουηδίας τοποθετήθηκε για το θέμα κατά την ετήσια ανασκόπηση της βασιλικής οικογένειας, στον απόηχο και της ευρείας κριτικής που δέχεται η χώρα για τη γενικότερη στρατηγική της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Ο λαός μας έχει υποφέρει σε τεράστιο βαθμό, υπό δύσκολες συνθήκες» σημείωσε. Υπογράμμισε ακόμη ότι πολλοί πολίτες της χώρας δεν κατάφεραν να αποχαιρετήσουν από κοντά τους δικούς τους ανθρώπους. «Είναι μια σκληρή και τραυματική εμπειρία να μην μπορείς να πεις ένα θερμό αντίο», σημείωσε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.