Ώρα ανασχηματισμού: Οι υπουργοί που τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες ο Μητσοτάκης

Ώρα ανασχηματισμού: Οι υπουργοί που τελειώνει με συνοπτικές διαδικασίες ο Μητσοτάκης

Ο κορωνοϊός φεύγει με το εμβόλιο, ο ανασχηματισμός έρχεται.

Φουντώνουν τα σενάρια για εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Η κρίση του κορωνοϊού έχει φέρει αρκετές καθυστερήσεις στις πολιτικές εξελίξεις λόγω της κρισιμότητας των στιγμών αλλά και του σφοδρότατου δεύτερου κύματος.

Η κυβέρνηση μετρά δυνάμεις απέναντι στον «αόρατο εχθρό» όπως έχει ονομάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κορωνοϊό. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν σαφές προβάδισμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ωστόσο οι πολίτες έχουν αρχίζει να εκφράζουν τις αντιρρήσεις για τον χειρισμό της πανδημίας, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Κάπως έτσι φουντώνουν και τα σενάρια περί ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία είναι 1,5 χρόνο στην εξουσία και δεν έχουν γίνει παρά ελάχιστες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως αναφέρει η στήλη του «Βηματοδότη», υπάρχουν δύο σενάρια για την ημερομηνία του πιθανού ανασχηματισμού. Το πρώτο αναφέρει ότι αυτός θα γίνει τον Ιανουάριο αμέσως μετά τις γιορτές. Το δεύτερο αναφέρει ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει μετά τον εμβολιασμό του πληθυσμού τον Ιούνιο.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα πρόσωπα, είναι δεδομένο ότι κάποιοι από τους υπουργούς παίρνουν κάτω από τη βάση σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Σε πρώτο πλάνο θα μπουν ασφαλώς οι χειρισμοί κάποιων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Άρχισαν πάλι να φουντώνουν οι φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό και μάλιστα εντός Ιανουαρίου. Είναι το κύριο θέμα συζήτησης ανάμεσα σε βουλευτές, αλλά και ανάμεσα σε ορισμένα μέλη της κυβέρνησης. Οι πληροφορίες που φθάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι ότι αυτή τη φορά ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός, θα προτιμηθούν περισσότερα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και περισσότερες γυναίκες και θα επιχειρηθεί να υπάρξει και μικρότερο σχήμα. Ήδη υπάρχουν υπουργοί που ζήτησαν να αλλάξουν πόστο, καθότι θα πολιτευθούν όταν και όποτε γίνουν εκλογές, εγκαταλείποντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Τα σενάρια για την ημερομηνία ανακοίνωσης του ανασχηματισμού δίνουν και παίρνουν, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου δεν γίνεται καμία απολύτως συζήτηση για το ζήτημα αυτό. Κατά μία εκδοχή ο ανασχηματισμός θα γίνει τις πρώτες εβδομάδες του Γενάρη (αμέσως μετά τις εορτές). Κατά μια άλλη εκδοχή θα γίνει αφού προχωρήσει ο εμβολιασμός, εκεί γύρω στον Ιούνιο με τη συμπλήρωση δύο ετών από τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές. Υπάρχει και μία τρίτη εκδοχή να γίνει τον Φεβρουάριο. Ολα αυτά όμως είναι συζητήσεις ανάμεσα σε υπουργούς και βουλευτές, χωρίς να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση» αναφέρει ο «Βηματοδότης».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.