Ανήκουστο! 24ωρο ντελίβερι και ειδικό sms για την κοκαΐνη των Β. Προαστείων

Δυστύχημα στην Αγία Παρασκευή με θύμα έναν διανομέα

Τι αποκαλύπτει η έρευνα για την οικογενειακή επιχείρηση.

Κύκλωμα διακίνησης κοκαϊνης σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. με τις λεπτομέρειες της δράσεις των εμπόρων να είναι συγκλονιστικές.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ το κύκλωμα διακινούσε ναρκωτικά κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε πελάτες μέσω ειδικών εφαρμογών και μηνυμάτων που έστελναν μέσω sms. Στην πραγματικότητα λειτουργούσε σαν υπηρεσία delivery στα σπίτια των πελατών με τους διανομείς να χαρακτηρίζονται ως ως «τα παιδιά του 24ωρου», αφού η υπηρεσίες τους γινόντουσαν επί 23ωρου βάση με μία απλή παραγγελία από τον πελάτη.

Έξι άτομα ηλικίας 27 ως 52 ετών συνελήφθησαν και σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα.

To μεγάλο πελατολόγιο της οικογενειακής επιχείρησης της κοκαΐνης με delivery προερχόταν από τις πιο πλούσιες περιοχές της Αθήνας, οι περισσότεροι από αυτούς είναι ευκατάστατοι και αρκούσε ένα τηλέφωνο ή ένα sms για να έχουν την επιθυμητή ποσότητα σπίτι τους, με τους διανομείς να σπάνε το lockdown και να τους την παραδίδουν.

Πάνω από 220 ήταν οι συναλλαγές που είχαν γίνει μέσα στην καραντίνα και τα ποσά που έδωσαν οι πελάτες ξεπερνούσαν τα 75.000 ευρώ.

Αποκαλύφθηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας, χώροι αποθήκευσης των ναρκωτικών, ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες εντός οχημάτων, πιστοποιήθηκε η δράση της εγκληματικής οργάνωσης και ο ρόλος κάθε μέλους της.  Ένας 33χρονος είχε αναλάβει την οργάνωση της εγκληματικής δραστηριότητας του κυκλώματος, τη στρατολόγηση νέων μελών, το διαχωρισμό των ρόλων, τη διαχείριση των οικονομικών και την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, με άμεση συνεργάτιδα 30χρονη συλληφθείσα, ενώ τα λοιπά μέλη ήταν επιφορτισμένα -κατά περίπτωση- με την προμήθεια, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών σε «βάρδιες».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.