Από την χαρά στον εφιάλτη: Άγιος Βασίλης κόλλησε 75 άτομα σε οίκο ευγηρίας

Από την χαρά στον εφιάλτη: Άγιος Βασίλης κόλλησε 75 άτομα σε οίκο ευγηρίας

Η επίσκεψη του άνδρα σε γηροκομείο στο Βέλγιο προκάλεσε έξαρση των κρουσμάτων.

Μια χαρούμενη στιγμή, την οποία περίμεναν και υποδέχτηκαν με πολλή χαρά οι ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας στο Βέλγιο, μετατράπηκε στον απόλυτο εφιάλτη για τους ίδιους αλλά και το προσωπικό που εργάζεται στην επιχείρηση.

Η είδηση που μεταδόθηκε από τα βελγικά Μέσα και αναμεταδίδει ο Idependent αναφέρει ότι άνδρας που επισκέφτηκε γηροκομείο στην πόλη Μολ του Βελγίου, κοντά στην Αμβέρσα, έγινε ο υπερμεταδότης του κορωνοϊού κολλώντας συνολικά 61 ηλικιωμένους τρόφιμους και 14 μέλη του προσωπικού.

Ο «Άγιος Βασίλης» έδειξε συμπτώματα του ιού τρεις ημέρες μετά την επίσκεψή του στον οίκο ευγηρίας, νόσησε και οι γιατροί ιχνηλατώντας τις επαφές του έφτασαν ως το γηροκομείο κάνοντας τεστ τα οποία έδειξαν τη δραματική κατάσταση που είχε δημιουργηθεί.

Ο σκοπός ήταν καλός, η διασκέδαση 169 ηλικιωμένων εν όψει Χριστουγέννων αλλά όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media, πολλοί από τους τρόφιμους δε φορούσαν μάσκα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άγιου Βασίλη. Σε άλλες φωτογραφίες μάλιστα τον δείχνουν, μαζί με το προσωπικό του γηροκομείου να μην κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας από τους ηλικιωμένους.

«Ήταν μια μαύρη μέρα για τον οίκο ευγηρίας. Είναι πολύ δύσκολο ψυχολογικά τόσο για τον άντρα που υποδύθηκε τον Άη Βασίλη, όσο και γι’ αυτούς που διοργάνωσαν την επίσκεψή του και για το προσωπικό», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης την ίδια ώρα που οι δημοτικές αρχές κατηγορούν τη διοίκηση του γηροκομείου για ανευθυνότητα και ψευδείς ειδήσεις ότι κρατήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να υπάρχουν σε μία τέτοια επίσκεψη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.