Στην αντεπίθεση ο Τσίπρας εγκαλεί τον Μητσοτάκη: «Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί» (Vid)

Αναζητά... γυναίκα ο Αλέξης Τσίπρας

Έδωσε απαντήσεις και ζήτησε εξηγήσεις ο πρώην πρωθυπουργός.

Στην αντεπίθεση για το θέμα του ενοικιαζόμενου σπιτιού του στο Σούνιο πέρασε ο Αλέξης Τσίπτρας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» εγκαλώντας τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βγάλει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τα ενοίκια των κατοικιών του, τα στοιχεία για τα υπέρογκα δάνεια εκατομμυρίων που έχει αλλά και να απαντήσει για την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων.

«Εγώ δεν έχω τίποτα να κρύψω, τίποτα να φοβηθώ. Δίνω απαντήσεις γιατί οφείλουμε όλοι να τηρούμε διαφάνεια. Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει στη δημοσιότητα το ενοίκιο που πληρώνει στο Λυκαβηττό;

Βίλα είναι το σπίτι Μητσοτάκη στην Τήνο, μεσοτοιχία με το Χριστοφοράκο. […] Στο σπίτι του Βολταίρου δε μιλάνε για σκοινί. Θα μάθουμε πόσα πληρώνει, αν πληρώνει, σε ποιον; Θα δώσει στη δημοσιότητα τα έξοδα συντήρησης των 32 και πλέον ακινήτων που κατέχει;
Το πιο κρίσιμο, όταν ένας πρωθυπουργός δηλώνει δάνεια 1,5 εκατ. ευρώ, είναι λίγα η πολλά; Είναι ευάλωτος ο πρωθυπουργός σε πιέσεις;»

Κλείνοντας το θέμα ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε «Επειδή δεν θα δώσουν τίποτα στη δημοσιότητα, φέρνουμε στη βουλή τροπολογία που θα υποχρεώνει βουλευτές και υπουργούς να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος του δανεισμού αλλά και όλη την πορεία και τις ρυθμίσεις των δανείων.
Αν υπάρχει ένας τρόπος να ξεπλένει κανείς χρήμα, είναι να παίρνει δάνεια εκατομμυρίων από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.