Παραλήρημα υπουργού του Σουλτάνου για Ελλάδα: Eίμαστε ισχυροί, δε θα μας φυλακίσετε

Έπρεπε να γίνει καιρό: Έκοψαν το «βήχα» στον Ερντογάν...

Την πρόθεση της Τουρκίας να συνεχίσει τις έρευνες στη Μεσόγειο ανακοίνωσε ο Υπ. Άμυνας της χώρας.

Την πρόθεση της Τουρκίας θα συνεχίσει τις έρευνες στη Μεσόγειο και να μην κάνει πίσω, απειλώντας την Ελλάδα και την Ε.Ε. εξέφρασε μέσα από ομιλία του στο τουρκικό Κοινοβούλιο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

«Τα σεισμογραφικά σκάφη και με τα γεωτρύπανά μας θα συνεχίσουν τις τεχνικές και επιστημονικές τους δραστηριότητες στη δική μας θαλάσσια περιοχή ευθύνης όπως και στις περιοχές που έχουν δοθεί άδειες από την “ΤΔΒΚ” και με τη συνοδεία των δυνάμεων της Αεροπορίας και του Ναυτικού μας. Μπορεί να πεθάνουμε, να γίνουμε βετεράνοι όμως δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας», δήλωσε ενώ στη συνέχεια ήταν ακόμα πιο σκληρός προς την Ελλάδα κατηγορώντας της ότι θέλει να φυλακίσει τη χώρα του.

«Η Ελλάδα θέλει να εγκλωβίσει την Τουρκία στις ακτές της μήκους 1.870 χιλιομέτρων στη Μεσόγειο. Το Καστελλόριζο απέχει μόλις 1.950 μέτρα από τις τουρκικές ακτές και έχει έκταση 10 τετρ. χιλιομέτρων διεκδικεί θαλάσσια έκταση 40.000 τετρ. χιλιομέτρων. Η Ελλάδα, αντί να συζητήσει με την Τουρκία για να βρει πολιτική λύση για το ζήτημα προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα εναντίον μας».

«Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις διερευνητικές επαφές, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και τις συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, τις οποίες κάλεσε ο γενικός γραμματέας. Ωστόσο δυστυχώς τα χέρια που δώσαμε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας για να φτάσουν σε μία λύση των ζητημάτων και για ειρήνη. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε να προβλήματα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου χωρίς προϋποθέσεις γιατί είμαστε ισχυροί και γιατί έχουμε δίκιο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.