Προβλήματα με το καλημέρα: Αλλεργία σε δύο ασθενείς μετά τους εμβολιασμούς

Άμεση εισαγωγή επιπλέον εμβολίων για να αντιμετωπιστεί η γρίπη

Από τη δεύτερη κιόλας ημέρα εμφανίστηκαν οι πρώτες αλλεργίες.

Όπως ήταν αναμενόμενο σε τέτοιες περιπτώσεις μαζικών εμβολιασμών, θα υπήρχαν και προβλήματα τα οποία οι επιστήμονες και η εταιρεία του εμβολίου περίμεναν, καθώς οι κλινικές δοκιμές έχουν ικανό αριθμό εθελοντών για να υποδείξουν τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τους εμβολιασμούς.

Μόλις δεύτερη ημέρα μετά το ξεκίνημα εμβολιασμών στην Αγγλία, με το εμβόλιο της Pfizer, και οι πρώτοι ασθενείς που παρουσίασαν αλλεργική αντίδραση είναι γεγονός. Ο Βρετανικός Οργανισμός Υγείας (NHS), προειδοποιεί και συμβουλεύει όσοι είναι αλλεργικοί θα πρέπει να μην κάνουν το εμβόλιο και να περιμένουν.

«Όπως σε κάθε νέο εμβόλιο, έτσι και τώρα ο MHRA μας συμβούλεψε να προχωρήσουμε σε προληπτική διακοπή εμβολιασμού σε όσους είναι αλλεργικοί, μετά από δυο περιπτώσεις ασθενών. Και οι δυο αναρρώνουν καλά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο καθηγητής Stephen Prowis, εθνικός ιατρικός διευθυντής του NHS.

Ο ΜΗRA είναι η αρμόδια αρχή υπεύθυνη για την έγκριση των εμβολίων στη Μεγάλη Βρετανία και ήταν πρώτη που  εντόπισε το πρόβλημα ενημερώνοντας άμεσα τον NHS.

Η κατάσταση και των δύο ασθενών δεν εμπνέει ανησυχία ενώ κανονικά θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της εταιρίας, το οποίο να θυμίσουμε παρουσιάζει 95% αποτελεσματικότητα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.