Η αρχή του τέλους της πανδημίας: Το νέο που όλοι θέλαμε ν’ ακούσουμε για το εμβόλιο…

Κορωνοϊός: Η ελπίδα έρχεται από την Κίνα

Επιτέλους, επιτέλους, επιτέλους...

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει «σφυροκοπήσει» ανελέητα ολόκληρο τον πλανήτη, μιας και αποδείχτηκε πολύ πιο αδυσώπητο απ’ ό,τι υπολόγιζαν οι επιστήμονες.

Έτσι, η μία χώρα μετά την άλλη έχουν καταφύγει στη λύση του lockdown, προκειμένου ν’ αναχαιτίσουν την περαιτέρω διάδοση του ιού και να μην ξεφύγουν σε αδιανόητα ύψη τα- ήδη ανεβασμένα- νούμερα.

Φαίνεται, ωστόσο, πως για πρώτη φορά μετά από καιρό, τα πράγματα είναι αρκετά αισιόδοξα- και ο λόγος, φυσικά, είναι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, που θα παρέχουν αντισώματα και θα νοσεί πολύ λιγότερος κόσμος.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο… μισογεμάτο το ποτήρι, είναι τα όσα γνωστοποιήθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), πριν από μια συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας εμβολίων, το εμβόλιο της Pfizer παρέχει ισχυρή προστασία από τον covid, δέκα ημέρες μετά την πρώτη δόση!

Ως γνωστόν, με τα μέχρι πρότινος δεδομένα, ήταν απαραίτητη και η 2η δόση προκειμένου ν’ αναπτύξει κανείς «άμυνα» ενάντια στον πολύπλοκο ιό, όμως τώρα φαίνεται πως και από την πρώτη… γίνεται η δουλειά.

Φυσικά, εξυπακούεται πως όλοι όσοι εμβολιαστούν θα κάνουν και την επαναληπτική δόση, όμως τα νέα δεν παύουν να είναι κάτι παραπάνω από καλά.

Μπορεί να μοιάζει απίστευτο, όμως η αρχή του τέλους είναι εδώ…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.