Ακόμη ένας «πονοκέφαλος» για τον Ερντογάν

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Δεν τελειώνουν τα προβλήματα για τον Τούρκο πρόεδρο.

Δε λένε να τελειώσουν τα προβλήματα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει ανοίξει πολλά μέτωπα εντός και εκτός της χώρας του και η θέση του γίνεται ακόμη πιο δύσκολη για τον ίδιο.

Ο Ερντογάν είναι απόλυτος κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας ωστόσο χάνει διαρκώς δυνάμεις. Όπως μεταδίδει στην ιστοσελίδα της «Καθημερινής» ο ανταποκριτής Μανώλης Κωστίδης το κόμμα του Τούρκου προέδρου υποχωρεί διαρκώς στις δημοσκοπήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται σε δημοσκόπηση της Avrasya το AKP συγκεντρώνει ποσοστό 33,2% χάνοντας 9,36% σε σχέση με τις εκλογές του 2018. Σε δημοσκόπηση τη AREA το κόμμα του Τούρκου συγκεντρώνει 36,2%, ποσοστό μειωμένο κατά 6,36% σε σχέση με αυτό που είχε λάβει στις εκλογές του 2018.

Το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραμένει πρώτο στις δημοσκοπήσεις όμως το γεγονός ότι χάνει διαρκώς ποσοστά δημιουργούν επιπλέον «πονοκέφαλο» για το επιτελείο του.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά και με την Ευρώπη αφού η συμπεριφορά του έχει φέρει διακοπή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα και με τον κορωνοϊό αφού η χώρα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ θανάτων μετά το άλλο. Η οικονομία της χώρας πιέζεται ασφυκτικά και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η Τουρκία θα επιστρέψει στο ΔΝΤ προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα.

Μόνο τυχαία δε θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του Ερντογάν να απομακρύνει τον γαμπρό του, υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Άλμπαϊρακ και να διορίσει νέο Κεντρικό Τραπεζίτη. Ο Τούρκος πρόεδρος σκοπεύει να αλλάξει ρότα και να επιχειρήσει νέα προσέγγιση προς την Ευρώπη με στόχο να βγει από τη δύσκολη θέση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.