Επιτέλους ειπώθηκε: Αυτός είναι ο λόγος που δεν πέφτουν τα κρούσματα

Ο καθηγητής Βατόπουλος εξήγησε γιατί το δεύτερο κύμα χτύπησε τόσο σκληρά την Ελλάδα.
Γινόμαστε Σουηδία: Κόλλησαν όλοι οι ηλικιωμένοι σε γηροκομείο στα Ιωάννινα

Ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μίλησε στο Mega και προσπάθησε να δώσει μία εξήγηση στο μεγάλο ερώτημα των τελευταίων εβδομάδων, όταν το δεύτερο κύμα του κορωνοϊου σάρωσε την Ελλάδα με τους 100 και πλέον νεκρούς ανά ημέρα να δείχνουν ότι η χώρα βρίσκεται στην κορυφή των χωρών που ο ιός χτύπησε πιο σκληρά στο δεύτερο κύμα.

Το ερώτημα είναι γιατί τόσα πολλά κρούσματα και γιατί δεν πέφτουν. Κατά τη γνώμη του κου Βατόπουλου γι’ αυτό το γεγονός ευθύνεται το καλοκαίρι. Η αίσθηση που έχει ο καθηγητής είναι ότι η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ υψηλά, με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων την εποχή του καλοκαιριού και όταν το δεύτερο κύμα τη χτύπησε, ο αριθμός των κρουσμάτων της ήταν ήδη ανησυχητικά μεγάλος.

«Η βάση από την οποία ξεκίνησε το δεύτερο κύμα ήταν αρκετά ψηλή.  Γι’ αυτό υπάρχει αντίσταση στο να κατεβούν οι αριθμοί των κρουσμάτων γρήγορα», δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι στην επιδημιολογία κοιτάμε τον κυλιόμενο μέσο όσο επτά ημερών οπότε είναι λογικό να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα από ημέρα σε ημέρα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι δεν έχει σημασία αν τα κρούσματα είναι 1500 ή 2000, ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος και θα πρέπει να περιμένουμε 3 ημέρες ακόμα μέχρι να παρθούν νέες αποφάσεις, τονίζοντας ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν μπορεί να γίνουν με τη μορφή που είχαμε συνηθίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ