Σε πανικό ο Σουλτάνος: Πουλάει εθνική περιουσία της χώρας του στο Κατάρ

Σε πανικό ο Σουλτάνος: Πουλάει εθνική περιουσία της χώρας του στο Κατάρ

Η τελετή έγινε στην Τουρκία παρουσία του Εμίρη του Κατάρ

Συμφωνίες που ξεπουλούν μερίδιο της κρατικής ιδιοκτησίας της Τουρκίας σε εταιρείες που διαχειρίζονται του τούρκικο χρηματιστήριο προχωράει ο Ταγίπ Ερντογάν, μετά την τεράστια κρίση που έχει να διαχειριστεί στην εθνική οικονομία της χώρας με τη λίρα να υποχωρεί διαρκώς τους τελευταίους μήνες.

Όπως αναφέρει ο Bloomberg, η Qatar Investment Authority, που έχει βάση την Ντόχα, υπέγραψε μνημόνιο συναντίληψης με το αντίστοιχο τουρκικό Ταμείο για την αγορά μεριδίου 10% του τουρκικού χρηματιστηρίου, Borsa Istanbul AS.

Σε ειδική τελετή που έγινε στο προεδρικό παλάτι, στην Άγκυρα παραβρισκόμενοι ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Εμίρης του Κατάρ Σέιχ Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι, έγινε η συμφωνία της αγοράς μειοψηφικού μεριδίου στην εταιρεία που διοικεί το κύριο χρηματιστήριο της Τουρκίας. Όταν η συμφωνία ολοκληρωθεί το μερίδιο του τουρκικού κρατικού ταμείου στην εταιρεία θα έχει πέσει στο 80,6%.

Οι αντιδράσεις εντός Τουρκίας έχουν ήδη ξεκινήσει με την αντιπολίτευση να μη βλέπει με καλό μάτι την πώληση μεριδίων που ανήκουν στο κράτος της Τουρκίας σε μία τέτοια περίοδο κρίσης για την τουρκική οικονομία. Ο Ερντογάν έρχεται να προσθέσει στη συμφωνία την πώληση μεριδίου του Πάρκου Istinye, ενός εκ των μεγαλύτερων και σημαντικότερων για τον τουρισμό της Κωνσταντινούπολης, εμπορικών κέντρων, το οποίο επισκέπτονται κυρίως τουρίστες από της χώρες της Μέσης Ανατολής.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.