Δε θα αρθεί το lockdown για όλους: Σε ποιες περιοχές υπάρχει κίνδυνος μεγαλύτερης παράτασης

Ποια στοιχεία συνηγορούν στην παράταση του lockdown

Τι ενδεχόμενα υπάρχουν για Αθήνα και περιφέρεια.

Μπορεί μετά την ανακοίνωση της παράτασης του γενικού lockdown να υπήρξαν κάποια μικρά χαμόγελα ελπίδας για τη σταθεροποίηση του ιικού φορτίου στο αστικό κέντρο της Αθήνας αυτό όμως δε σημαίνει ότι υπάρχει βελτίωση για όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δεν απέκλεισε τον ενδεχόμενο να μην αρθεί το lockdown σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας:

«O δείκτης Ro έχει αρχίσει να είναι κάτω από τη μονάδα σε Αθήνα και ίσως Θεσσαλονίκη, αλλά είναι πάνω από 1 σε ορισμένες επαρχιακές πόλεις κυρίως της Κεντρικής και της Βορείου Ελλάδας. Το πρόβλημα έχει αρχίσει να μετατοπίζεται προς την επαρχία. Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης ή ενός χωριού δεν πρέπει να νομίζουν ότι δεν τους αφορά το θέμα. Είναι εξαιρετικά εύκολο ξαφνικά μια περιοχή που δεν είχε κρούσματα να αποκτήσει. Ένα σενάριο που μπορεί να ισχύσει είναι σε κάποιες περιοχές να έχουμε lockdown και σε κάποιες όχι».

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι τα πραγματικά κρούσματα μπορεί να είναι πενταπλάσια από τα πραγματικά λόγω των ασυμπτωματικών ενώ συμπλήρωσε «Τα βαριά περιστατικά θα εξακολουθήσουν, γιατί υπάρχουν ασθενείς που νόσησαν πριν 10-15 μέρες. Ας μην κοιτάμε ακόμα τις διασωληνώσεις και τους νεκρούς, αλλά τα κρούσματα και την εξάπλωσή τους σε όλη την Ελλάδα»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.