Εντολές Σουλτάνου για αντίποινα στη Γερμανία: «Απαντήστε στο πεδίο δράσης»

Πιο θρασύς και από τον Σουλτάνο ο Τσαβούσογλου για την Αγία Σοφία

Καζάνι που βράζει η Τουρκία, έτοιμο να σκάσει προς την ΕΕ και τη Γερμανία.

Οργή στην τουρκική ηγεσία προκάλεσε η νηοψία που πραγματοποίησαν Γερμανοί στρατιώτες στο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Rosaline – A» με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απειλεί τη Γερμανία ότι θα πάρει την απάντησή της στο πεδίο δράσης.

«Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Αυτές είναι οι εντολές που έχουμε από τον πρόεδρο μας. Δεν θ’ αφήσουμε κάτι αναπάντητο. Θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα. Το να πηγαίνεις σαν πειρατής σε εμπορικά πλοία είναι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Από εδώ και στο εξής θα πάρουμε όλα τ’ αναγκαία μέτρα για να μην ξανασυμβούν ανάλογα περιστατικά. Θα δώσουμε απάντηση και στο πεδίο της δράσης, ενώ θα παρακολουθούμε και τις νομικές και πολιτικές διαδικασίες», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

Για το συμβάν αυτό, όπως ανέφερε ο Τσαβούσογλου, έχουν ήδη ειδοποιηθεί από την Τουρκία ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ και ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας ενώ παράλληλα νότα διαμαρτυρίας επιδόθηκε στον επιτετραμμένο της Γερμανίας στην Άγκυρα και στους πρεσβευτές της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς.

Να θυμήσουμε ότι οπως είχε αναφέρει χτες το περιοδικό «Der Spiegel» στην ιστοσελίδα του η Αγκυρα εμπόδισε τη γερμανική φρεγάτα«Αμβούργο» των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων, που συμμετέχει στην αποστολή «IRINI» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ελέγξει το ύποπτο τουρκικό φορτηγό πλοίο «Rosaline – A» στα ανοιχτά της Λιβύης, μετά από πληροφορίες ότι το εμπορικό πλοίο μετέφερε όπλα.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.