Το «θαύμα της Μαδρίτης»: Έτσι η πόλη νικάει τον κορωνοϊό με ανοιχτή την εστίαση

Το «θαύμα της Μαδρίτης»: Έτσι η πόλη νικάει τον κορωνοϊό με ανοιχτή την εστίαση

Οι ειδικοί δεν μπορούν ακόμα να εξηγήσουν το φαινόμενο.

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο, το οποίο θα μπορούσε να γίνει οδηγός για πολλές πόλεις, συμβαίνει στη Μαδρίτη η οποία φαίνεται να κερδίζει την μάχη με τον covid-19 που μέχρι πριν μερικές εβδομάδες φαινόταν χαμένος, εφαρμόζοντας έναν πρωτοποριακό σχεδιασμό αντιμετώπισης.

Η ισπανική πρωτεύουσα κατάφερε να φέρει στον έλεγχό της τη διάδοση του ιού και τα ισπανικά Μέσα το χαρακτηρίζουν ως «θαύμα της Μαδρίτης», με τους ειδικούς να μην μπορούν ακόμα να εξηγήσουν πώς ακριβώς το κατάφερε, περιμένοντας και οι ίδιοι ένα επιδημιολογικό μοτίβο που να εξηγεί το θαύμα αυτό.

Η πόλη εφάρμοσε τη δική της ξεχωριστή στρατηγική η οποία φαίνεται πως αποδίδει και θα μπορούσε να γίνει οδηγός σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που ζουν τον εφιάλτη του δεύτερου κύματος και των καθολικών lockdown.

Το πρώτο μέτρο που εφάρμοσαν οι αρχές τις πόλης είναι να μελετήσουν ξεχωριστά την επιδημιολογική κατάσταση κάθε συνοικίας της πόλης ξεχωριστά. Στις συνοικίες με αυξημένο το ιικό φορτίο ξεκίνησαν να γίνονται μαζικά τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων. Η πόλη αγόρασε 5.000.000 τεστ και με αυτόν τον γρήγορο και οικονομικό τρόπο κατάφερνε να απομονώνει σε καραντίνα τους ανθρώπους συγκεκριμένων συνοικιών πριν μεταδώσουν τον ιό.

Την ίδια ώρα άλλες περιοχές που εφάρμοζαν ολικό lockdown στην πόλη τους δεν είχαν τα ίδια αποτελέσματα, με το θαύμα της Μαδρίτης να φαντάζει ανεξήγητο ακόμα και για τις άλλες εντός της Ισπανίας περιοχές, όπως η Καταλονία.

Η Μαδρίτη δεν έκλεισε ποτέ ολόκληρη την πόλη της αλλά εφάρμοζε τοπικά lockdown μόνο στις συνοικίες που παρουσίαζαν πολλά κρούσματα, με κλείσιμο των πάρκων, των παιδικών χαρών και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 22.00. Οι από την πλευρά τους Καταλανοί δεν αποδέχονται τα αποτελέσματα των αρχών της ισπανικής πρωτεύουσας και μιλούν για «μαύρο σκοτάδι» στην πραγματική ενημέρωση του τι συμβαίνει στη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.