Αυτό είναι το μυστικό της Κίνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Αυτό είναι το μυστικό της Κίνας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ποιο είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας.

Αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού είναι όλη η Ευρώπη με τα κρούσματα αλλά και τους θανάτους να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Την ώρα που η γηραιά ήπειρος ψάχνει τρόπο να βγει από τη δύσκολη κατάσταση μέχρι και την κυκλοφορία του εμβολίου, η Κίνα φαίνεται ότι έχει βρει τον τρόπο να ανακόψει την πορεία του φονικού ιού.

Η ασιατική χώρα από την οποία ξεκίνησε ο κορωνοϊός, τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά αφού μετά το πρώτο φονικό κύμα, ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε φυσιολογικά πλαίσια. Αξιοσημείωτη σύμφωνα με τη Deutche Welle είναι η εμπειρία που είχε αποκτήσει η Κίνα στα ζήτηματα αυτά από το 2002 από τον ιό SARS που εμφανίστηκε στη χώρα.

Οι γνώσεις από την τότε κρίση έδωσαν στην Κίνα προβάδισμα στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Ο Ζονγκ Νανσάν είναι ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της αχανούς χώρας και σημειώνει ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο δεύτερου κύματος. «Στην Κίνα η κατάσταση είναι καλή. Ήταν όμως μια νίκη, η οποία κερδήθηκε με πολύ αγώνα», λέει ο 84χρονος γιατρός.

Πρέπει να πούμε ότι η επιτυχία της Κίνας δεν έγινε «αναίμακτα». Πόλεις με εκατομμύρια κατοίκους αποκλείστηκαν για εβδομάδες από τον έξω κόσμο. Χάρη στην απομόνωση, τα μαζικά τεστ κορωνοϊού και την ιχνηλάτηση κρουσμάτων η Κίνα τα πήγε πολύ καλύτερα από πολλές άλλες χώρες του πλανήτη στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αδιαφορώντας όμως πολλές φορές για τα προσωπικά δεδομένα.

Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας εδώ και μήνες δεν καταγράφηκε αξιομνημόνευτος αριθμός κρουσμάτων με αποτέλεσμα η ζωή και η οικονομική δραστηριότητα να έχει επιστρέψει πλήρως. Μάλιστα εκτιμάται ότι η κινεζική οικονομία θα είναι η μοναδική από τις μεγάλες που θα παρουσιάσει ανάπτυξη.

Ακόμα και στη Γουχάν, πόλη όπου ξεκίνησε η πανδημία η ζωή έχει ήδη επιστρέψει στους καθιερωμένους ρυθμούς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.