Έρευνα που τρομάζει: Σούπερ μάρκετ και σχολεία στην κορυφή της μετάδοσης του ιού

Η νέα έρευνα αποκαλύπτει τις πιο συχνές τοποθεσίας έκθεσης στον ιό.
Έχετε καταλάβει τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στα ελληνικά σούπερ μάρκετ;

Μία νέα έρευνα στην οποία συμμετείχε ο τεράστιος αριθμός των 128.808 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από κορωνοϊό στην Αγγλία έδειξε για πρώτη φορά, σε τόσο μεγάλη κλίμακα, ποιες είναι οι τοποθεσίες με τη συχνότερη έκθεση των πολιτών στον covid-19 και ποιες αυτές με τι μικρότερη.

Η έρευνα ήταν αποκαλυπτική καθώς οι δύο πρώτες τοποθεσίες είναι μαζικής κινητικότητας ανθρώπων, στη μία μάλιστα κατά κύριο λόγο μεταξύ μικρών παιδιών και εφήβων.

Πρώτη και με μεγάλη διαφορά τοποθεσία έκθεσης, σύμφωνα με την έρευνα που παρουσίασε το Sky News, είναι το σούπερ μάρκετ me 18,3% των κρουσμάτων να έχει πιθανότατα μολυνθεί κατά την επίσκεψή του εκεί.. Η Αρχή Δημόσιας Υγείας της χώρας (PHE) δημοσίευσε στοιχεία που προέκυψαν από έρευνα μεταξύ 9 Νοεμβρίου και 15 Νοεμβρίου, στο δεύτερο κύμα δηλαδή του κορωνοϊού.

Από τη μία είναι λογικό κατά την περίοδο του δεύτερου lockdown ο περισσότερος κόσμος να κινδυνεύει να εκτεθεί στον ιό μέσα στα σούπερ μάρκετ, όμως η έρευνα έδειξε ότι ο δεύτερος πυρήνας μόλυνσης με 12,7% ήταν τα γυμνάσια και με 10,1% τα δημοτικά σχολεία την χώρας που παρέμεναν ανοιχτά.

Αναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι ακόμα και η επίσκεψη σε νοσοκομείο είναι επισφαλής κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος:

Σούπερ μάρκετ – 18,3%,
Γυμνάσιο – 12,7%,
Δημοτικό σχολείο – 10,1%,
Νοσοκομείο – 3,6%,
Ξενοδοχείο – 1,5%,
Πανεπιστήμιο – 1,4%,
Γυμναστήριο – 1,1%,
Εστίαση (εστιατόρια, καφετέριες) – 1,0%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ