Παιχνίδι με τα ποσοστά: Το ρωσικό εμβόλιο δήλωσε 2% μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από της Pfizer

Θα έρθει η λύση από τον Πούτιν; Όχι ένα αλλά οκτώ εμβόλια για τον κορωνοϊό παρουσίασε η Ρωσία

Στο 92% η αποτελεσματικότητα του Sputnik 5.

Τη δική τους ανακοίνωση για την αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβόλιου Sputnik 5 έκαναν οι υπεύθυνοι επικοινωνίας του ρωσικού σκευάσματος λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Pfizer, η οποία είχε φτάσει σε ποσοστό 90%.

Σε έναν πόλεμο εντυπώσεων και ποσοστών, το δελτίο τύπου που εστάλη από τους Ρώσους που αναπτύσσουν το εμβόλιο αναφέρει ότι βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές το Sputnik V έχει αποτελεσματικότητα 92%. 

«Οι δοκιμές έδειξαν την αποτελεσματικότητα μεταξύ περισσότερων από 16.000 εθελοντών που έλαβαν το εμβόλιο ή το placebo 21 ημέρες μετά την πρώτη ένεση. Ως αποτέλεσμα μιας στατιστικής ανάλυσης 20 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων κορονoϊού, η μελέτη χωρίστηκε μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν placebo και δείχνει ότι το εμβόλιο Sputnik V είχε ποσοστό αποτελεσματικότητας 92% μετά τη δεύτερη δόση.

Από τις 11 Νοεμβρίου, δεν εντοπίστηκαν απροσδόκητα ανεπιθύμητα συμβάντα ως μέρος της έρευνας. Μερικοί από όσους εμβολιάστηκαν είχαν βραχυπρόθεσμες δευτερεύουσες ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πόνο στο σημείο της ένεσης, σύνδρομο που μοιάζει με γρίπη συμπεριλαμβανομένου πυρετού, αδυναμίας, κόπωσης και κεφαλαλγίας», αναφέρει η ανακοίνωση των Ρώσων.

Η δεύτερη δόση χορηγήθηκε σε 10.000 εθελοντές και το ποσοστό αποτελεσματικότητάς του ανακοινώθηκε και από τον υπουργό υγείας της Ρωσίας. Οι εθελοντές αυτοί θα παραμείνουν υπό έλεγχο και παρατήρηση για τουλάχιστον έξι μήνες ακόμα μέχρι να υπάρχουν οι τελικές ανακοινώσεις.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.