Το πρώτο βήμα για τη νίκη: Το εμβόλιο που έφτασε το 90% επιτυχίας

Κορωνοϊός: Το πολύ κακό σενάριο για την Ελλάδα που τρομάζει

Η ελπίδα από την ανακοίνωση της εταιρείας.

Το υπό κλινικές δοκιμές υποψήφιο εμβόλιο των Pfizer – BioNTech για την καταπολέμηση του covid-19 έφτασε σε αποτελεσματικότητα το 90%, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι κατασκευαστές τους γεννώντας μία νέα ελπίδα σε ολόκληρο τον κόσμο που περιμένει το πρώτο επίσημο εμβόλιο κατά της πανδημίας.

Η αναφορά στο τεράστιο αυτό ποσοστό έγινε από τα ΜΜΕ για τις ευρείας κλίμακας κλινικές για το εμβόλιο των δύο εταιρειών, το οποίο δοκιμάστηκε σε 43.500 ανθρώπους και 6 χώρες. Σύμφωνα μάλιστα με όσα υποστηρίζει η εταιρεία δεν υπήρξαν σημαντικές παρενέργειες στους χιλιάδες εθελοντές.

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει τόσο μεγάλη αισιοδοξία στην επιστημονική κοινότητα που βλέπει να ξεπερνιούνται κατά πολύ τα στάνταρ των ρυθμιστικών Αρχών, τα οποία είχαν τοποθετηθεί στην αποτελεσματικότητα τουλάχιστον στο 50% για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο.

«Πλησιάζουμε σε αυτό το κρίσιμο ορόσημο στο πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη εμβολίων, σε μια περίοδο που ο κόσμος το χρειάζεται όσο ποτέ με τα επίπεδα μολύνσεων να σπάνε ρεκόρ, τα νοσοκομεία να φτάνουν στα όριά τους και τις οικονομίες να δίνουν μάχη για να ξανανοίξουν», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος σύμβουλος και Πρόεδρος της εταιρείας Pfizer, δρ. Albert Bourla, τονίζοντας ότι είναι μία σπουδαία ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα μετά το τέλος της τρίτης φάσης των δοκιμών.

Όπως ανάεφεραν στελέχη της εταιρείας στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν κατασκευαστεί τόσα εμβόλια ώστε να έχει αποκτήσει ανοσία ένα πλήθος ανθρώπων από 15 ως 20 εκατομμύρια. Γι’ αυτόν τον σκοπό οι δύο εταιρείες θα καταθέσουν άμεσα αίτηση για έκτακτη έγκριση του σκευάσματος έως το τέλος του Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.