Ανατρεπτική πρόβλεψη: «Εκλογές το 2021»

Κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του Μητσοτάκη για το lockdown...

Το σενάριο που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό.

Εκλογές το 2021 βλέπει ο καθηγητής Νίκος Μαραντζίδης σε συνέντευξή του. Μιλώντας στην ιστοσελίδα ieidiseis.gr ο γνωστός καθηγητής υπογραμμίζει την κόπωση που έχει επέλθει στην κοινωνία μετά τα διαδοχικά lockdown που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

«Η παρατεταμένη κρίση και η κόπωση της κοινωνίας ροκανίζει τις πιθανότητες για εκλογές στο τέλος της τετραετίας», εκτιμά ο καθηγηγής στη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή.

«Εφόσον το 2021 η κατάσταση βελτιωθεί από πλευράς πανδημίας και με την οικονομία να ανακάμπτει αργά, δεν αποκλείω εκλογές καλοκαίρι ή φθινόπωρο του 2021», υπογραμμίζει ο γνωστός καθηγητής, ενώ σημειώνει: «Αν λόγω της κατάστασης χρειάζονται να παρθούν κάποια μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, η ελληνική κοινωνία μετά τον δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης δεν ξέρω πόσο έτοιμη θα είναι τα δεχτεί. Ας μην ξεχνάμε πως ο πρωθυπουργός έχει στο νου του διπλές εκλογές, άρα έναν πρόσθετο βαθμό αβεβαιότητας. Επιπλέον, ίσως σκεφτούν στη ΝΔ πως μια νίκη μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης μπορεί να καταφέρει ένα συντριπτικό χτύπημα στο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως στον Τσίπρα».

«Ο Μητσοτάκης επιτρέπει στη ΝΔ να διευρύνει την απήχηση της σε «δύστροπους» ή «μη κομματικά ταυτισμένους» εκλογείς του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, και το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο συνιστά προς το παρόν ένα τείχος που συγκρατεί τις όποιες φυγόκεντρες δυνάμεις αναπτύσσονται στη ΝΔ» ανέφερε ο Νίκος Μαραντζίδης για το κυβερνόν κόμμα.

«Έχω ξαναπεί πως το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αλλού. Δείχνει ένα κόμμα αποκομμένο, χωρίς συμμαχίες ούτε στα δεξιά του ούτε στα αριστερά του. Προς το παρόν είναι ένα κόμμα σε κρίση ταυτότητας» σημείωσε ο καθηγητής για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Για το ΚΙΝΑΛ ο καθηγητής προβλέπει ότι «Αν οι επόμενες εκλογές λειτουργήσουν ως διπλές εκλογές, όπως θα θελήσει ο Μητσοτάκης (και προφανώς επιθυμεί και ο ΣΥΡΙΖΑ κι ας μην το λέει) τότε η πόλωση, ακόμη κι αν δεν συντρίψει το ΚΙΝΑΛ, θα το καταστήσει απλώς τον «πέμπτο τροχό» της άμαξας του πολιτικού συστήματος»

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.