Ανατροπή στην ανατροπή για Μπάιντεν: Τα γνώριζε όλα ο Τραμπ από χτες

Ανατροπή στην ανατροπή για Μπάιντεν: Τα γνώριζε όλα ο Τραμπ από χτες

Τι συνέβη στο εκλογικό αποτέλεσμα τις τελευταίες ώρες.

Η μεγάλη ανατροπή στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ φαίνεται πως έγινε και παρόλες τις διθυραμβικές εμφανίσεις του Ντόναλντ Τραμπ χτες Τετάρτη, το αποτέλεσμα κατά πάσα πιθανότητα γυρίζει υπέρ του μεγάλου αντίπαλού του Τζο Μπάιντεν.

Ο Δημοκρατικός υποψήφιος Μπάιντεν κατάφερε μετά τις χτεσινές καταμετρήσεις στις πιο κρίσιμες Πολιτείες συγκεντρώνει ως την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο 264 εκλέκτορες εξασφαλίζοντας τις Πολιτείες του Μίσιγκαν και του Ουισκόνσιν, ενώ ο Ρεπουμπλικανός Τραμπ που στόχευε να πάρει οπωσδήποτε τις πολιτείες κλειδιά καταλήγει να έχει μόνο 214.

Όπως φάνηκε από τη χτεσινή ομιλία του νυν Προέδρου των ΗΠΑ η εμφάνισή του ως μεγάλος νικητής των εκλογών ήταν μάλλον ακόμα ένα πολιτικό τρικ εντυπωσιασμού για τις κάμερες. Ο Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ως νικητής μιλώντας με ψεύτικα στοιχεία και αριθμούς για πολιτείες που δεν είχε κερδίσει.

Για πρώτη φορά δημοσιογράφοι του ABC και του ΝBC τον διέκοψαν γιατί τα στοιχεία που έδινε ήταν εσφαλμένα, προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις μιας ήττας που πιθανότατά γνώριζε από τους αναλυτές του ήδη από χτες το πρωί ώρα Ελλάδας.

Σκοπός του, παρότι εμφανίστηκε ως νικητής, ήταν να προσβάλλει τα αποτελέσματα διαφόρων πολιτειών, με πρώτη την Πενσιλβάνια στο Ανώτατο Δικαστήριο. Η γνώση του για την ήττα που θα ακολουθούσε τον έκανε να βγει προκαταβολικά, όσο ακόμα οι αριθμοί τον έδιναν μπροστά, και να προαναγγείλει προσβολή του αποτελέσματος όποιων πολιτειών έβλεπαν οι αναλυτές του ότι χάνει. Και αυτό επιβεβαιώθηκε στη διάρκεια της ημέρας όταν η πλάστιγγα γύρισε προς την πλευρά του μεγάλου του αντιπάλου.

Ο νόμος των ΗΠΑ δίνει τη δυνατότητα σε υποψήφιο να ζητήσει επανακαταμέτρηση όταν η διαφορά είναι μικρότερη από το 1%, ακόμα κι αν δεν επικαλεσθεί παρατυπίες. Αυτό πρόκειται να γίνει από την πλευρά των Ρεπουμπλικανών σε Ουινσκόνσιν και Μίσιγκαν καθυστερώντας ακόμα περισσότερο τις ανακοινώσεις για τον επίσημο νικητή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.