Τι σημαίνει ενδεχόμενη προσφυγή του Τραμπ στο Ανώτατο δικαστήριο

Τι σημαίνει ενδεχόμενη προσφυγή του Τραμπ στο Ανώτατο δικαστήριο

Τι επιχειρεί ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ. Αν και πολλοί αναλυτές ανέμεναν εύκολη εκλογική νίκη του Μπάιντεν, τελικά αποδείχτηκε ότι οι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ είναι απρόβλεπτοι.

Μέχρι αυτή την στιγμή ο υποψήφιος των Δημοκρατικών προηγείται όσον αφορά τους εκλέκτορες. Ωστόσο υπολείπεται ακόμη η καταμέτρηση αρκετών πολιτειών που θεωρούνται κλειδιά και μπορεί να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Προτού ακόμη γίνουν γνωστά και αυτά τα αποτελέσματα, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για νοθεία. Σημείωσε ακόμη ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο δικαστήριο. Ο Τραμπ είχε εκφράσει και πριν τις εκλογές τις αντιρρήσεις του για την επιστολική ψήφο, ωστόσο το γεγονός ότι προσφεύγει στο δικαστήριο πριν το τέλος της καταμέτρησης είναι πρωτοφανές για τα αμερικανικά χρονικά.

Πρέπει να πούμε σε αυτό το σημείο ότι ο θάνατος της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ άλλαξε τους συσχετισμούς στην σύνθεση του ανωτάτου δικαστηρίου.

Ο διορισμός της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ έφερε απόλυτη υπέροχη στους συντηρητικούς (6-3). Προτού αφήσει την τελευταία της πνοή στα 87 της χρόνια η εμβληματική δικαστής, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, είχε εκφράσει μια σοβαρή ανησυχία.

«Η πιο ένθερμη επιθυμία μου είναι να μην αντικατασταθώ, έως ότου εκλεγεί νέος πρόεδρος», είχε πει στην εγγονή της. Με οριακή πλειοψηφία (52 ψήφοι υπέρ έναντι 48 κατά) η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε τον διορισμό της Έιμι Κόνι Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών μόλις οκτώ μέρες πριν τις προεδρικές εκλογές και εν μέσω θύελλας αντιδράσεων των Δημοκρατικών.

Αυτό καθιστά το δικαστήριο ελεγχόμενο από τον Ντόναλντ Τραμπ, γεγονός που είναι δεδομένο ότι θα πυροδοτήσει νέες αντιδράσεις από την πλευρά των Δημοκρατικών. Αν τελικώς ο Τραμπ πραγματοποιήσει την… απειλή του τότε οι ΗΠΑ θα οδηγηθούν σε μια περίοδο αβεβαιότητας και σοβαρής πολιτικής πόλωσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.