Το λάθος που κανείς δεν παραδέχεται: Καταλάβατε γιατί είναι ακόμα «ζωντανός» ο Τραμπ;

Χρυσά Βατόμουρα 2019: Σάρωσαν «Σέρλοκ Χολμς» και Τραμπ!

Δεν είναι ακριβώς πυρηνική φυσική...

Θεωρητικά θα ήταν ένας… περίπατος για τον υποψήφιο των Δημοκρατικών. Οι δημοσκοπήσεις ήταν σαφείς και άπαντες έμοιαζαν να ενστερνίζονται την συγκεκριμένη άποψη: ο Τζο Μπάιντεν θα κέρδιζε με σχετική ευκολία τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, αποκαθηλώνοντας (επιτέλους…) τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι: ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αποδεικνύεται πολύ σκληρός για να ηττηθεί, με αποτέλεσμα οι εκλογές να έχουν μετατραπεί σε θρίλερ και κανείς να μην μπορεί να πει- τουλάχιστον την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές- ποιος εκ των δύο θα καθίσει στον προεδρικό θώκο.

Μάλιστα, ο Τραμπ κατά την προσφιλή του τακτική ανέβασε και πάλι τους τόνους, λέγοντας πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο γιατί τον… κλέβουν και έχει κερδίσει ήδη.

Το θέμα εδώ, ωστόσο, δεν είναι οι υπερβολές του νυν πλανητάρχη, αλλά το πώς κατάφερε ν’ «αναστηθεί» και πάλι την ημέρα των εκλογών και να κλείσει σε τρομακτικό βαθμό την ψαλίδα από τον μεγάλο του αντίπαλο.

Η εξήγηση είναι πολύ απλή: στις ΗΠΑ φαίνεται πως κάνουν για δεύτερη σερί φορά το ίδιο λάθος, όπως και το 2016. Ποιο είναι αυτό; Τα ΜΜΕ και οι δημοσκόποι βγάζουν με τεράστιες διαφορές-τότε τη Χίλαρι, τώρα τον Μπάιντεν- νικητές, σε μια προσπάθεια να… ξεφορτωθούν τον επικίνδυνο Τραμπ και να επηρεάσουν την γνώμη του κοινού.

Αυτό όμως δείχνει πως λειτουργεί αντίστροφα, καθώς οι αναποφάσιστοι αντιδρούν έντονα στην  «πλύση εγκεφάλου» όπως ωρύονται οι φανατικοί υποστηρικτές του Τραμπ, με αποτέλεσμα να ψηφίζουν εν τέλει τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, έστω κι αν δεν… τρελαίνονται γι’ αυτόν.

Κάπως έτσι ο Τραμπ είναι ακόμα ζωντανός στη μάχη της προεδρίας και δεν αποκλείεται να είναι αυτός στο τέλος ο νικητής.

Αδιανόητα πράγματα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.