Το «δέλεαρ» των 3.000 ευρώ: Η έσχατη λύση για να σωθεί η Θεσσαλονίκη από τον κορωνοϊό

Το «δέλεαρ» των 3.000 ευρώ: Η έσχατη λύση για να σωθεί η Θεσσαλονίκη από τον κορωνοϊό

Αν δεν πιάσει κι αυτό...

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας πάει από το κακό στο χειρότερο, όμως η Θεσσαλονίκη έχει κλέψει τα… πρωτεία από την Αττική εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, με αποτέλεσμα να είναι το επίκεντρο της πανδημίας στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό πως στην συμπρωτεύουσα, πια, καθημερινά έχουμε σχεδόν τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, κάτι σχεδόν τρομακτικό αν αναλογιστούμε πως ο πληθυσμός της δεν είναι τα 5 εκατομμύρια της Αττικής, αλλά 1.5 εκατομμύριο κάτοικοι.

Δεδομένων των συνθηκών λοιπόν, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έθεσε σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Θεσσαλονίκη. Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» του σχεδίου;

43 νέες κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (πιο συγκεκριμένα προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής) προκειμένου να αντιμετωπιστούν καλύτερα όσοι συμπολίτες μας νοσούν βαριά.

Πέραν αυτού, εξετάζεται διευρυμένο σχέδιο αεροδιακομιδών από τη Θεσσαλονίκη προς άλλες περιοχές με διαθέσιμες ΜΕΘ σε περίπτωση που γεμίσουν αυτές της συμπρωτεύουσας, ενώ υπάρχει κι ένα άκρως ενδιαφέρον πλάνο για το πώς θα στελεχωθούν αυτές οι εντατικές.

Ποιο είναι αυτό; Το εξής: από το Υπουργείο Υγείας εξετάζεται να δοθεί- ως κίνητρο στους γιατρούς, εντατικολογους, πνευμονολογίας, αναισθησιολόγους- αμοιβή της τάξεως των 3.000 ευρώ, για το διάστημα που θα υπηρετούν στις ΜΕΘ Covid-19.

Αν κι αυτό δεν πιάσει, τότε τα πράγματα γίνονται πάρα πολύ σοβαρά και οδηγούμαστε στη μοναδική λύση που φέρνει αποτέλεσμα; καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.