Γενικό lockdown: Ραγδαίες εξελίξεις την ύστατη στιγμή…

Συμπτώσεις ή έγκλημα: Γιατροί πηδούν από τα παράθυρα μετά τις καταγγελίες τους για τον κορωνοϊό

Ξεκινούν τα lockdown σε όλη την Ευρώπη. Τι θα κάνει η Ελλάδα

Οι μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης έχουν ξεκινήσει και ορίσει ήδη τις ημερομηνίες για το δεύτερο lockdown τους μέσα στο 2020, με την αρχή να γίνεται από τη Γαλλία που η νέα καραντίνα θα ξεκινήσει από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Η Γερμανία θα κάνει ένα ιδιότυπο lockdown από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου στο οποίο θα παραμείνουν ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία, θα κλείσουν όμως όλοι οι χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας, τα κολυμβητήρια, τα μπαρ και όλοι οι χώροι τέχνης (θέατρα, μουσικές σκηνές κοκ).

Η Γαλλία μετράει 40.000 κρούσματα ανά ημέρα και τα σκληρά μέτρα που πήρε ο Μακρόν δε θα χαλαρώσουν μέχρι τη στιγμή που θα καταφέρει να τα περιορίσει σε 5.000 ανά ημέρα, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι τον Δεκέμβριο όπως υπολογίζουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την γαλλική κυβέρνηση για την πανδημία της COVID-19.

Ο Γάλλος υπουργός υγείας Ολιβιέ Βεράν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info δήλωσε ότι πιθανόν γύρω στο ένα εκατομμύριο άνθρωποι είναι μολυσμένοι από τον ιό αυτή τη στιγμή στη Γαλλία και δεν απέκλεισε ένα τρίτο κύμα του κορωνοϊού πριν ακόμα καταφέρει η χώρα να αντιμετωπίσει το δεύτερο.

Η χρήση μάσκας επεκτείνεται στα παιδιά από 6 ετών, τα πρωτόκολλα ασφαλείας ξεκινούν να λειτουργούν ακόμα πιο αυστηρά στα σχολεία ενώ τα πάρκα στο Παρίσι θα παραμείνουν ανοιχτά σε αντίθεση με την πρώτη καραντίνα που έμειναν κλειστά.

Όσο για τη χώρα μας οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για σίγουρο lockdown και μη αναστρέψιμη κατάσταση. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να γίνει μέσα στον Δεκέμβρη όμως οι εξελίξεις αλλάζουν τον προγραμματισμό. Δεν αποκλείεται να δούμε ένα lockdown εξπρές στις αρχές του Νοέμβρη ώστε να αναχαιτιστεί ο ιός, να πάρει μια ανάσα το σύστημα υγείας και να λειτουργήσει με άλλη ψυχολογία η αγορά στις γιορτές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.