Έξαλλοι οι Τούρκοι: Η γαλλική επίθεση στον Σουλτάνο από το Charlie Hedbo

Έξαλλοι οι Τούρκοι: Η γαλλική επίθεση στον Σουλτάνο από το Charlie Hedbo

To πρωτοσέλιδο με την γελοιογραφία του Ερντογάν ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Mε ένα άκρως καυστικό και επιθετικά σατιρικό ύφος κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του Charlie Hedbo, το οποίο στο εξώφυλλό του έχει μία γελοιογραφία του Ερντογάν με υπέρτιτλο «Ερντογάν: Στα απόκρυφά του είναι αστείος».

Στο σκίτσο φαίνεται ο Ερντογάν ημίγυμνος σε μία πολυθρόνα να πίνει αναψυκτικό και να ανασηκώνει τα ρούχο μίας μουσουλμάνας που τον σερβίρει αποκαλύπτοντας τα γυμνά οπίσθιά της, ενώ η ατάκα που αναφωνεί ο Τούρκος Πρόεδρος είναι «Ωωω! Ο Προφήτης!».

Οι αντιδράσεις από την τουρκική πλευρά ήταν άμεσες και σκληρές με πρώτο τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, να αναρτά στο Twitter το εξής:

«Καταδικάζουμε έντονα τη δημοσίευση του γαλλικού περιοδικού, το οποίο δεν έχει ιερό, όσιο και σεβασμό στις αξίες για τον πρόεδρό μας. Αποκαλύπτουν μόνο τους δικούς τους εθισμούς και τις ανήθικες συμπεριφορές. Οι επιθέσεις στα ατομικά δικαιώματα δεν είναι χιούμορ και ελευθερία έκφρασης. Ο σκοπός αυτών των δημοσιεύσεων χωρίς ηθική και ευπρέπεια είναι να σπείρει το μίσος και την έχθρα. Η μετατροπή της ελευθερίας της έκφρασης σε έχθρα απέναντι σε θρησκείες και πεποιθήσεις μπορεί να είναι μόνο προϊόν μιας άρρωστης νοοτροπίας. Όλοι όσοι διαθέτουν κοινή λογική πρέπει να καταδικάσουν και να απορρίψουν αυτήν την αήθη δημοσίευση».

Έξαλλοι οι Τούρκοι: Η γαλλική επίθεση στον Σουλτάνο από το Charlie Hedbo

O Tούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι ανέφερε σε αιχμηρό ύφος: «Δεν μπορείτε να ξεγελάσετε κανέναν με το να κρύβεστε πίσω από την ελευθερία της σκέψης! Καταδικάζω τη λυπηρή δημοσίευση του γαλλικού κουρελιού για τον πρόεδρό μας. Καλώ ευσυνείδητη και με ήθος διεθνή κοινή γνώμη να υψώσει τη φωνή του απέναντι σε αυτή την ντροπή».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.