«Ένα 6μηνο Ε.Α.»: Το εφιαλτικό σενάριο για τον κορωνοϊό που θέλει ν’ αποφύγει η Ελλάδα

Η αρχή του τέλους του κορωνοϊού: Γιατρός- ερευνητής επιβεβαιώνει αυτό που όλοι θέλαμε ν' ακούσουμε

Ελπίζουμε να μην χρειαστεί... ποτέ.

Το ότι ο κορωνοϊός συνεχίζει την παγκόσμια «επέλασή» του είναι κάτι, πια, που αποτελεί αναντίρρητη αλήθεια. Ήδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως τις 3 τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν αλλεπάλληλα ρεκόρ κρουσμάτων στην υφήλιο.

Η χώρα μας αντιμετώπισε με εξαιρετική επιτυχία το πρώτο κύμα, όμως στο δεύτερο δεν τα πηγαίνουμε εξίσου καλά και έχουμε σταθερά εκεί στα πέριξ των 1000 μολύνσεων το 24ωρο, την στιγμή που αυξάνονται και οι θάνατοι αλλά και τα άτομα που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Μία από τις χώρες που έχουν πληγεί σφόδρα από την πανδημία είναι η Ισπανία, που πλέον έχει ξεπεράσει τα 1.000.000 καταγεγραμμένα κρούσματα. Με την κατάσταση να «ξεφεύγει» εκ νέου τον τελευταίο μήνα, ο πρωθυπουργός της χώρας σκέφτεται ένα εξαιρετικά σκληρό μέτρο, που… τρομάζει.

Ποιο είναι αυτό;

Ο Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε πως θα ζητήσει από τους πολιτικούς συμμάχους του στη βουλή να υποστηρίξουν μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης μακράς διάρκειας, η οποία θα παρουσιαστεί σήμερα, και θα κρατήσει για ένα ολόκληρο εξάμηνο- δηλαδή μέχρι τον Μάιο!

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στις διαφορετικές επαρχίες της Ισπανίας θα επιτραπεί να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 23:00 πριν από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 06:00 το πρωί, με περιθώριο ευελιξίας μιας ώρας.

Το μέτρο της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα δώσει στις 17 περιφέρειες τα απαραίτητα νομικά εργαλεία για να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς, ούτως ώστε ν’ ανακοπεί η περαιτέρω διασπορά του ιού.

Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως πλέον τα κράτη έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν πολύ αυστηρά μέτρα, ακόμα και διάρκειας 6 (!) ολόκληρων μηνών, μέχρι να ‘ρθει το… λυτρωτικό καλοκαίρι.

Κάτι τέτοιο, φυσικά, το απευχόμαστε να συμβεί και στη χώρα μας, όμως είναι αναγκαίο να πέσουν άμεσα τα νέα κρούσματα. Γι’ αυτό, πρέπει όλοι μας να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.