Τρίτο και φαρμακερό: Αυτό είναι το νέο μέτρο αν ξεπεράσουμε τα χίλια κρούσματα

Νέα μελέτη: Πώς το κλιματιστικό επηρεάζει την εξάπλωση του κορωνοϊού

Το καμπανάκι χτυπάει εκκωφαντικά...

Δε χρειάζεται να κρυβόμαστε πια πίσω από το δάχτυλό μας. Πολύ απλά γιατί είναι μια αναντίρρητη αλήθεια που ουδείς μπορεί ν’ «ανατρέψει»: η χώρα μας μπορεί να τα πήγε πολύ καλά στην αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της πανδημίας, όμως στο δεύτερο πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο κι από κει στο χείριστο.

Το Σάββατο (24/10) καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς μέσα σε ένα μόλις 24ωρο είχαμε 935 νέα, βάζοντας πάρα πολύ δύσκολα στους εμπειρογνώμονες και τους λοιμοξιωλόγους, που μαζί με την κυβέρνηση καλούνται να λύσουν έναν πολύ δύσκολο «γρίφο».

Προ λίγων ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα για τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές: την καθολική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ επεβλήθη και απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 00:30 και 05:00.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, φυσικά, πάρθηκαν με στόχο ν’ αποφευχθεί πάση θυσία ένα νέο lockdown, το οποίο θα τσάκιζε την ήδη πληγείσα οικονομία της χώρας.

Αν όμως δεν αποδώσουν τ’ αναμενόμενα σε 10-15 μέρες το πολύ, τότε σύμφωνα με πληροφορίες του instanews οι κυβερνώντες είναι έτοιμοι για το έσχατο μέτρο.

Ποιο θα είναι αυτό;

Η καραντίνα στα άτομα άνω των 65 ετών- των ατόμων, δηλαδή, που λόγω ηλικίας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αυτή η κίνηση αποσκοπεί στο να προστατευτεί η τρίτη ηλικία, η οποία βάλλεται σφόδρα και κινδυνεύει αν κολλήσει κορωνοϊό.

Το μέτρο αναμένεται να εφαρμοστεί μόλις ξεπεράσουμε τα 1000 κρούσματα την ημέρα και σταθεροποιηθούμε σ’ αυτό το αποκρουστικό 1000+ για λίγες μέρες. Αν δεν πιάσει κι αυτό, τότε…

Τότε η μόνη λύση είναι το καθολικό lockdown, έστω και αν δε θα τραβήξει τόσο όσο το αντίστοιχο του Μαρτίου και θα έχει την fast-track μορφή (15 ημερών, δηλαδή), προκειμένου ν’ «αναπνεύσει» το σύστημα υγείας της χώρας μας.

Το απευχόμαστε όλοι μας, όμως εδώ που φτάσαμε είναι κάτι παραπάνω ορατό ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.