Και ο Κιμ στον κόσμο του: Τρέμει τη μεταφορά του κορονοϊού από την κινέζικη… σκόνη

Το μυστήριο λύθηκε: Δείτε πού βρίσκεται ο Κιμ την ώρα που όλοι τον θεωρούν νεκρό

Έκλεισε τους πολίτες στα σπίτια τους φοβούμενος τη σκόνη.

To δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει καθηλώσει για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 όλον τον πλανήτη και η έξαρση των κρουσμάτων ειδικά στο βόρειο ημισφαίριο στο οποίο ξεκινάει ο χειμώνας είναι ασυγκράτητη. Ήδη πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει δεύτερο lockdown και απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας, με εντατικοποίηση των τεστ.

Στη Βόρεια Κορέα όμως ισχύουν άλλα πράγματα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η κυβέρνησή του συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι η χώρα είναι covid-free και δεν έχει καθόλου κρούσματα του ιού. Μάλιστα σε πρόσφατο έκτακτο δελτίο καιρού ειδοποιήθηκαν οι πολίτες ότι έρχεται σκόνη από την Κίνα η οποία θα μεταφέρει τον covid-19.

Παρότι η είδηση ότι ο ιός μεταφέρεται από κύματα σκόνης δεν έχει επιστημονικές αποδείξεις οι δρόμοι της Πιονγιανγκ είναι σχεδόν άδειοι μετά το έκτακτο δελτίο, ενώ η κυβέρνηση επέβαλλε νέα μέτρα όπως η επίσημη απαγόρευση της εξωτερικής εργασίας και η εργασία στα δημόσια έργα.

Τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά από τον Ιανουάριο, ο Κιμ εξαφανίζεται για μεγάλα διαστήματα, με τις φήμες από τα δυτικά Μέσα να οργιάζουν και η μετακινήσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί. Μετά το έκτακτο δελτίο μάλιστα η πρωτεύουσα της χώρας θυμίζει πόλη φάντασμα.

Το BBC θεωρεί αδύνατη τη μεταφορά του ιού από νέφη και σκόνη στον αέρα παρόλα αυτό ο τρόμος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας αρκεί για να κλείσει τους πολίτες του στα σπίτια τους ακόμα και για ένα τέτοιο γεγονός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.