Και ο Κιμ στον κόσμο του: Τρέμει τη μεταφορά του κορονοϊού από την κινέζικη… σκόνη

Έκλεισε τους πολίτες στα σπίτια τους φοβούμενος τη σκόνη.
Το μυστήριο λύθηκε: Δείτε πού βρίσκεται ο Κιμ την ώρα που όλοι τον θεωρούν νεκρό

To δεύτερο κύμα του κορωνοϊού έχει καθηλώσει για δεύτερη φορά μέσα στο 2020 όλον τον πλανήτη και η έξαρση των κρουσμάτων ειδικά στο βόρειο ημισφαίριο στο οποίο ξεκινάει ο χειμώνας είναι ασυγκράτητη. Ήδη πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει δεύτερο lockdown και απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας, με εντατικοποίηση των τεστ.

Στη Βόρεια Κορέα όμως ισχύουν άλλα πράγματα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η κυβέρνησή του συνεχίσουν να υποστηρίζουν ότι η χώρα είναι covid-free και δεν έχει καθόλου κρούσματα του ιού. Μάλιστα σε πρόσφατο έκτακτο δελτίο καιρού ειδοποιήθηκαν οι πολίτες ότι έρχεται σκόνη από την Κίνα η οποία θα μεταφέρει τον covid-19.

Παρότι η είδηση ότι ο ιός μεταφέρεται από κύματα σκόνης δεν έχει επιστημονικές αποδείξεις οι δρόμοι της Πιονγιανγκ είναι σχεδόν άδειοι μετά το έκτακτο δελτίο, ενώ η κυβέρνηση επέβαλλε νέα μέτρα όπως η επίσημη απαγόρευση της εξωτερικής εργασίας και η εργασία στα δημόσια έργα.

Τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά από τον Ιανουάριο, ο Κιμ εξαφανίζεται για μεγάλα διαστήματα, με τις φήμες από τα δυτικά Μέσα να οργιάζουν και η μετακινήσεις έχουν ελαχιστοποιηθεί. Μετά το έκτακτο δελτίο μάλιστα η πρωτεύουσα της χώρας θυμίζει πόλη φάντασμα.

Το BBC θεωρεί αδύνατη τη μεταφορά του ιού από νέφη και σκόνη στον αέρα παρόλα αυτό ο τρόμος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας αρκεί για να κλείσει τους πολίτες του στα σπίτια τους ακόμα και για ένα τέτοιο γεγονός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ