Κατάφερε να έχει κρούσματα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Θα περίμενε κανείς ότι με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού να έχει γονατίσει τη δύση, σε Ευρώπη και Αμερική, το ίδιο θα συμβαίνει παγκοσμίως, σε μία πανδημία που ακόμα δεν έχει υπάρξει ένα εμβόλιο να έχει περάσει την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.
Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες χώρες στις οποίες ο covid-19 δεν έχει έρθει με δεύτερο κύμα. ίσως γιατί και το πρώτο κύμα ήταν τόσο αδύναμο που κατάφεραν να ελέγξουν πλήρως τον αριθμό των ελάχιστων κρουσμάτων τους.
Στην κορυφή αυτών των χωρών στέκεται μία χώρα, όχι από αυτές που θα περίμενες ότι έχουν ελάχιστα κρούσματα γιατί ο πληθυσμός τους είναι ελάχιστων χιλιάδων ανθρώπων. Το κράτος που έχει νικήσει τα κύματα του covid 19 είναι τα Νησιά του Σολομώντα. Ο πληθυσμός των νησιών είναι 694.619 κάτοικοι, διόλου ευκαταφρόνητο νούμετο, και τα διαπιστωμένα κρούσματα κορωνοϊού όλους αυτούς τους μήνες είναι μόλις τρία.
Τα Νησιά του Σολομώντα κατάφεραν να έχουν ποσοστό μόλυνσης μόλις 0,0004%, ένα εξωπραγματικό ποσοστό αν αναλογιστεί κανείς τον ρυθμό μετάδοσης του συγκεκριμένου ιού. Κανένας από τους ασθενείς της χώρας δεν πέθανε, ούτε χρειάστηκε διασωλήνωση.
Το οικονομικό κόστος για τον περιορισμό του ιού σε χαμηλά επίπεδα φτάνει τα 150 ευρώ ανά άτομο την ημέρα για διαμονή και γεύματα και τα έχει επιφορτιστεί η κυβέρνηση, η οποία σκοπεύει να κρατήσει την καραντίνα τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο, επαναπατρίζοντας μάλιστα πάνω από 1000 εργαζομένους σε άλλες χώρες.