Ιγνατίου για δοκιμές S-400: «Ο Τραμπ θα τιμωρήσει τον Σουλτάνο μόνο αν…»

Τελεσίγραφο Τραμπ σε Ερντογάν: «Έχετε 15 μέρες να ακυρώσετε τους S-400»

Ποια θα είναι η στάση των ΗΠΑ στις πυραυλικές δοκιμές της Τουρκίας.

Eπείδηξη δύναμης έκανε ακόμα μία φορά ο Ταγίπ Ερντογάν με τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων S-400 δείχνοντας προς όλες τις πλευρές ότι δεν υπολογίζει καμία συμφωνία, ούτε φοβάται τις επιπώσεις.

Ο εισικός ανταποκριτής του Open στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, ανέλυσε τις αντιδράσεις στις ΗΠΑ από τις πυραυλικές δοκιμές του Ερντογάν.

«Όλες οι αντιδράσεις ήταν εξαιρετικά αρνητικές. Οι ανακοινώσεις γερουσιαστών και βουλευτών που έχουν ψηφίσει τον CAATSA για τις κυρώσεις ήταν επιθετικές. Όλοι συμφωνούν και Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί ότι πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία»

Παρόλα αυτά ήταν εξαιρετικά επιφυλακτικός ότι κλήθηκε να σχολιάσει τι θα γίνει επίσημα από το αμερικανικό κράτος: «σε όλες τις ανακοινώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Πενταγώνου για τη δοκιμή του πυραυλικού συστήματος… αφαιρέθηκε η λέξη CAATSA, στην οποία αναφέρονται ρητά οι κυρώσεις που μπορούν να επιβάλλουν οι ΗΠΑ, βάσει του νόμου CAATSA. Υπάρχουν 12 ειδών κυρώσεις»

Ο Μιχάλης Ιγνατίου κλείνοντας έδωσε τη δική του εκτίμηση για το πώς μπορεί να τιμωρηθεί ο Ερντογάν από την κυβέρνηση Τραμπ: «Οι πληροφορίες των υψηλόβαθμων στρατιωτικών αξιωματούχων είναι ότι επιβεβαιώθηκε η δοκιμή και πλέον οφείλουν να ενημερώσουν γι’ αυτό τον Αμερικανό πρόεδρο. Θα πει προφανώς όχι στις κυρώσεις, αλλά επειδή έρχονται εκλογές σε 15 μέρες μπορεί να τον πείσουν ότι ενδέχεται να τον βοηθήσει εκλογικά».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.