Ανατροπή από την εισαγγελέα της Χρυσής Αυγής: Προτείνει αναστολή ποινών για όλους

Χωρίς ελαφρυντικά η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

Ποιες οι αιτιολογίες της για την πρότασή της.

Ακόμα μία φορά, μετά την αγόρευσή της για να μην υπάρξει καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση, η εισαγγελέας της έδρας του Εφετείου Αθηνών, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των καταδικασθέντων μελών της.

Συγκεκριμένα πρότεινε να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα αναστολής των ποινών όλων των καταδικασθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, εκτός φυσικά από τον Ρουπακιά ο οποίος δεν έκανε αίτημα αναστολής και ομολόγησε το έγκλημά του.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας υποστήριξε ότι: «Αποδείχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι είχαν γνωστή διαμονή και τήρησαν όλους τους όρους που τους επιβλήθηκαν, ενώ εξακολουθούν να τους τηρούν. Παρουσιάζονται στο ακροατήριο και δεν είναι ύποπτοι φυγής. Δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο».

Ενώ στη συνέχεια της αγόρευσής της συμπλήρωσε:

«Πέρασαν επτά έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Να επισημανθεί ότι διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα. Ανεξαρτήτως όσων προαναφέρθηκαν, η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχουν εκτίσει την επιβληθείσα ποινή».

Κλείνοντας την πρότασή της για τους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης η εισαγγελέας δήλωσε «το ποινικό μητρώο τον περισσότερων βουλευτών είναι καθαρό».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.