Νέα δημοσκόπηση: Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης

Νέα δημοσκόπηση: Αυτός είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης

Η παρουσία του αποτελεί έκπληξη.

Ενδιαφέροντα είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της εταιρείας Opinion Poll. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλο μέρος των πολιτών εμφανίζεται ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης αλλά και την καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο Νίκος Δένδιας είναι ο πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης. Ο υπουργός Εξωτερικών έριξε από την πρώτη τον Βασίλη Κικίλια που είχε τα πρωτεία λόγω πανδημίας. Ο υπουργός Υγείας πάντως παραμένει στη δεύτερη θέση ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, υπουργός εσωτερικών.

Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ευρήματα, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την κυριαρχία της στην πρόθεση ψήφου. Το κυβερνόν κόμμα συγκεντρώνει το 38% των ερωτηθέντων έναντι 18,1% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  συγκεντρώνει το 49,4%  των ερωτηθέντων στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός, έναντι 17,3% του Αλέξη Τσίπρα

Στο ερώτημα «πόσο αισιόδοξος είστε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στη χώρα;», το 14% να απαντά «πολύ» και το 37% «αρκετά», ενώ το 31% απαντά «λίγο», δείγμα της επιφυλακτικότητας που υπάρχει. Το 52% εμφανίζεται υπέρ της έναρξης διερευνητικού διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ το 45% έχει αντίθετη άποψη.

Το 58% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα προβλήματα με την Τουρκία. Το 85% δηλώνει ικανοποιημένο από τη συνολική καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής συμμορίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.