«Φλερτάρει» με το θερμό επεισόδιο: Η απρόκλητη ενέργεια των Τούρκων με το αεροπλάνο του Δένδια

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Τούρκοι.
«Φλερτάρει» με το θερμό επεισόδιο: Η απρόκλητη ενέργεια των Τούρκων με το αεροπλάνο του Δένδια

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των Τούρκων. Η γειτονική χώρα, ξεπερνούν τα όρια κάθε φορά την στιγμή μάλιστα που γίνονται προσπάθειες για την έναρξη διερευνητικών επαφών μεταξύ των δύο χώρων για εκτόνωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ το Oruc Reis εδώ και μέρες έχει βγει πάλι στο Αιγαίο, οι Τούρκοι προχώρησαν σε μία ενέργεια που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, το κυβερνητικό αεροπλάνο, που μετέφερε τον Νίκο Δένδια (είχε βρεθεί για επίσκεψη στη Βαγδάτη), ετοιμαζόταν να μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο, καθώς ο αεροδιάδρομος περνούσε πάνω από την γειτονική χώρα. Ενώ έφτανε στα σύνορα, περίπου πάνω από τη Μοσούλη, οι τουρκικές αρχές αρνήθηκαν την άδεια εισόδου στον εναέριο χώρο, την οποία είχαν εκδώσει νωρίτερα, καθώς ήταν ενημερωμένες για την πτήση που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών.

Αποτέλεσμα ήταν το αεροσκάφος να κάνει για περίπου είκοσι λεπτά κύκλους στον αέρα μέχρι, τελικά, να του επιτραπεί η υπερπτήση και να φτάσει στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας με μεγάλη καθυστέρηση λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ