Ανασχηματισμός: Σε ποιους υπουργούς θα δείξει ο Μητσοτάκης «κόκκινη» κάρτα

Αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις.
Ανασχηματισμός: Σε ποιους υπουργούς θα δείξει ο Μητσοτάκης «κόκκινη» κάρτα

Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στο κυβερνητικό σχήμα το προσεχές χρονικό διάσημα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ieidiseis.gr και ο δημοσιογράφος Βασίλης Σκουρής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε ανασχηματισμό.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, κορυφαίοι υπουργοί αναμένεται να χάσουν τα χαρτοφυλάκιά τους. Το μόνο που απομένει είναι να επιλεγεί και ο ακριβής χρόνος των ανακοινώσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τη δυσαρέσκειά του σε κάποια πρόσωπα στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. Ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του για κάποια λεγόμενα ως προς τις μάσκες αλλά και τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ των υπουργών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, οι περισσότεροι υπουργοί που είδαν πρόσφατα τις αρμοδιότητές τους να περιορίζονται υπέρ των αναπληρωτών τους θα χάσουν κατά πάσα πιθανότητα τη θέση τους. Κάποιοι άλλοι, στο καλύτερο για αυτούς σενάριο, θα μετατεθούν σε άλλο υπουργείο, χαμηλότερου πολιτικού κύρους.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αλλαγές που αφορούσαν το οικονομικό επιτελείο αφού υπάρχει και το πακέτο βοήθειας που θα λάβει η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως αναφέρει ο Βασίλης Σκουρής θα υπάρξουν και κάποιες αλλαγές στη μορφή του λεγόμενου «επιτελικού κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ