Άσχημα νέα: Μπλοκ σε ένα από τα ελπιδοφόρα εμβόλια του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Έρχονται οι πρώτες ανακοινώσεις για το εμβόλιο στην Οξφόρδη

Τι συνέβη και η περίεργη εξήγηση της κατασκευάστριας εταιρείας.

Την προσωρινή αναστολή της κλινικής δοκιμής του πειραματικού εμβολίου της εναντίον του Covid-19 ανακοίνωσε η εταιρεία Jonshon & Jonshon, λόγω μίας ασθένειας που εμφάνισε εθελοντής, χωρίς η εταιρεία να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες και εξηγήσεις για το είδος της ασθένειας.

«Αναστείλαμε προσωρινά τη χορήγηση περαιτέρω δόσεων του υποψήφιου εμβολίου μας εναντίον της COVID-19 στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών του, συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής τρίτης φάσης Ensemble, λόγω της ανεξήγητης ασθένειας συμμετέχοντα στη δοκιμή», ανακοίνωσε ο όμιλος.

Τα πρωτόκολλα του ομίλου που εφαρμόζονται προβλέπουν την αναστολή μιας κλινικής δοκιμής ώστε να προσδιοριστεί εάν αυτά τα ανεπιθύμητα συμβάντα συνδέονται με το σκεύασμα υπό δοκιμή κι εάν η δοκιμή είναι ασφαλές να ξαναρχίσει.

Έτσι ο όμιλος μπλόκαρε και το σύστημα εγγραφών των εθελοντών που θα συμμετείχαν στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του νέου εμβολίου. Σκοπός της εταιρείας ήταν να έχει 60.000 εθελοντές για να προχωρήσει στην τρίτη φάση.

Τα αποτελέσματα των δοκιμών που γίνονται από τον όμιλο J&J σε πέντε χώρες αναμένονταν στα τέλη του 2020 μέχρι τις αρχές του 2021 όμως πλέον μετά την αναστολή της τρίτης φάσης στις ΗΠΑ είναι άγνωστο πότε θα υπάρχει η ανακοίνωσή τους.

Οι γιατροί του ομίλου εξετάζουν και αξιολογούν την περίπτωση του ασθενούς με τον όμιλο να καθησυχάζει ότι το περιστατικό είναι μία αναμενόμενη συνιστώσα κάθε κλινικής δοκιμής, ειδικά ενός τόσο μεγάλου εύρους.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.