Χωρίς ελαφρυντικά η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

Χωρίς ελαφρυντικά η διευθυντική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης

Ποιες ποινές αναμένονται.

Στους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, στη διευθυντική δηλαδή ομάδα της Χρυσής Αυγής, των οποίων τα μέλη ήταν βουλευτές, δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό από το δικαστήριο.

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν σε 4 μόνο πρώην βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης. Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξοπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας έλαβαν ελαφρυντικό για καλή συμπεριφορά μετά την πράξη. Ο Νίκος Μίχος έλαβε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας και ο Μιχαήλ Αρβανίτης αυτό του σύννομου βίου.

Σε οκτώ κατηγορούμενους, που δε συμμετείχαν στις δολοφονίες και τις απόπειρες, αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. Πρόκειται για τους Αναδιώτη, Τσακανίκα, Αγριογιαννη, Ευγενικό, Χατζηδάκη, Μαρία, Χρυσαφίτη, Παπαδόπουλος. Σε ακόμα δύο μέλη της οργάνωσης, στους Δήμου και Σκάλκο, αναγνωρίστηκαν το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Όσον αφορά τις ποινές, μετά τη μη αναγνώριση ελαφρυντικών, αυτό που ισχύει είναι:

Για την ηγετική ομάδα που κρίθηκε ένοχη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης προβλέπεται κάθειρξη από 5 έως 15 έτη, ενώ για τα μέλη από 5 έως 10.

Για τον Γιώργο Ρουπακιά ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, χωρίς ελαφρυντικό, είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.