Απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά της Χρυσής Αυγής από την εισαγγελέα

Χρυσή Αυγή: Πώς ο νέος ποινικός κώδικας επιτρέπει στους καταδικασθέντες να είναι ξανά υποψήφιοι

Κανένα ελαφρυντικό για όσους κρίθηκαν ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την εισήγησή της να μην υπάρξει ούτε ένα ελαφρυντικό για τους ενόχους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής έκανε λίγο νωρίτερα η εισαγγελέας της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Αδαμαντία Οικονόμου.

«Τι ελαφρυντικά να προτείνω όταν τους κρίνατε εγκληματική οργάνωση; Πως να δώσω ελαφρυντικό όταν έχουν κριθεί ένοχοι για εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα; Είμαι αναγκασμένη να προτείνω συλλήβδην την απόρριψη των ελαφρυντικών» τόνισε η εισαγγελέας.

Οι μόνοι από τους ενόχους για τους οποίους πρότεινε ελαφρυντικό είναι οι Δημήτρης Κουκούτσης, Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι δεν κατηγορούνται για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στην εγκληματική οργάνωση και υποβλήθηκε από την υπεράσπιση του, η αναγνώριση του ελαφρυντικού του άρθρου 187 παρ. 6 του παλαιού ΠΚ.

Να θυμίσουμε ότι η εισαγγελέας κα Οικονόμου είχε εισηγηθεί να μην κατηγορηθεί ως εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή, πριν τελικά κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι από την πρόεδρο του δικαστηρίου.

Μετά την ανακοίνωση υπήρξε διάλειμμα 15 λεπτών αφού ξεκίνησαν διαμαρτυρίες από όλους τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, από τους οποίους μόλις 7 από τους 65 βρίσκονταν στην αίθουσα.

Ύστερα από τη δευτερολογία των συνηγόρων υπεράσπισης η Εισαγγελέας βελτίωσε την αρχική της πρόταση περί ελαφρυντικών προτείνοντας την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου για τους εξής κατηγορούμενους:

– Όσους έχουν ενοχή για πλημμελήματα

– Όσους έχουν ενοχή για ένταξη για εγκληματική οργάνωση αλλά δεν εμπλέκονται σε βαριές εγκληματικές δραστηριότητες όπως δολοφονία Φύσσα και λοιπά.

Αυτό σημαίνει ότι κανένας από τους ενόχους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δε θα έχει ελαφρυντικό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.