Έγινε το «μπαμ» με το εμβόλιο της Ρωσίας…

Θα έρθει η λύση από τον Πούτιν; Όχι ένα αλλά οκτώ εμβόλια για τον κορωνοϊό παρουσίασε η Ρωσία

Το περιμένει όλη η ανθρωπότητα με κομμένη την ανάσα.

Το πρώτο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που βγήκε επίσημα στην παγκόσμια αγορά ήταν το Sputnik V, το οποίο αναπτύχθηκε στη Ρωσία, δοκιμάστηκε σε μόλις 76 ανθρώπους στις δύο πρώτες φάσεις δοκιμών του, μεταξύ των οποίων και η μία κόρη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η τρίτη φάση δοκιμών, η οποία θα γινόταν σε εκτεταμένο αριθμό εθελοντών και για αρκετά μεγαλύτερη περίοδο, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί παρόλα αυτά πολλές χώρες έχουν ήδη προπαραγγείλει το νέο εμβόλιο δίνοντας στη Μόσχα ένα πολύ δυνατό χαρτί διαπραγμάτευσης ακόμα και προς τους επιστήμονες της Δύσης που αντιμετώπισαν με σκεπτικισμό τις ελάχιστες κλινικές δοκιμές του εμβολίου.

Πριν την ολοκλήρωση όμως της τρίτης φάσης του πρώτου εμβολίου ένα δεύτερο εμβόλιο έρχεται να αναπτυχθεί ξανά από Ρώσους επιστήμονες. Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο, το δεύτερο εμβόλιο που αναπτύσσεται αναμένεται να κυκλοφορήσει ως τα μέσα Οκτωβρίου.

Αν εγκριθεί το νέο εμβόλιο θα γίνει σίγουρα πριν την τρίτη φάση του και θα ονομάζεται EpiVacCorona. Η τρίτη φάση του θα περιλαμβάνει επίσης κλινικές δοκιμές σε μεγάλη κλίμακα εθελοντών και θα είναι ένα δεύτερο όπλο στην φαρέτρα του υγειονομικού συστήματος της Ρωσίας που δοκιμάζεται όσο λίγες χώρες παγκοσμίως.

Τα κρούσματα της χώρας έχουν ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια και βρίσκονται στην 4η θέση σε παγκόσμια κλίμακα με το δεύτερο κύμα του ιού να πλησιάζει ξανά την Ευρώπη και την Ασία, με τη Ρωσία να έχει το 90% των ΜΕΘ για Covid-19 ήδη γεμάτες από ασθενείς του.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.