Καταλάβατε γιατί έπεσαν ξαφνικά τα κρούσματα τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου;

Εξίσου σοβαρό με τα υπόλοιπα: Το σύμπτωμα του κορωνοϊού που πολλοί αγνοούν

Η σκληρή αλήθεια πίσω από τους αριθμούς.

Tα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα έφτασαν στον αριθμό 303 σαφέστατα μειωμένα σε σχέση με τις δύο πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου που τα κρούσματα έφταναν στα 411 και 460 αντίστοιχα. Πόσο κοντά στην αλήθεια όμως είναι αυτή η μείωση και κατά πόσο οφείλεται στα νέα μέτρα;

Η πραγματικότητα μάλλον απέχει από τους αριθμούς καθώς αυτό που δεν παρατήρησαν πολλοί είναι η δραματική πτώση του συνολικού αριθμού τεστ που έγιναν για να υπολογιστεί ο αριθμός των κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των τεστ έφτασε στα 6.003 και τα 311 κρούσματα αποτελούν το 5% των τεστ αυτών, ένα εξαιρετικά μεγάλο και επίφοβο ποσοστό.

Από την πρώτη Αυγούστου και μετά υπάρχουν μόνο δύο ημερομηνίες με λιγότερα τεστ από την χθεσινή ημέρα. Η μία από αυτές ήταν στις 2 Αυγούστου με μόλις 5.946, την πρώτη ημέρα μετά την πρώτη μεγάλη έξοδο για διακοπές από τα αστικά κέντρα. Η ημέρα με τα λιγότερα τεστ τους τελευταίους δυόμιση μήνες ήταν η 16η Αυγούστου, η ημέρα δηλαδή μετά τη μεγαλύτερη έξοδο του καλοκαιριού. Τότε είχαν γίνει μόλις 3.808 τεστ.

Αντιλαμβανόμαστε ότι αν είχαν γίνει 10.000 τεστ ο αριθμός των κρουσμάτων θα ξεπερνούσε τα 500 και αυτό είναι το πιο ανησυχητικό στατιστικό των τελευταίων ημερών και δεν μπορεί να καλυφθεί με την μείωση των συνολικών τεστ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.