
Σε δύσκολη θέση ο Ερντογάν.
Αντιδράσεις σε όλον του κόσμο προκαλούν οι δραστηριότητες της Τουρκίας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανοίγει συνεχώς μέτωπα και ουδείς γνωρίζει πού θα οδηγήσει αυτό.
Ο Φρανσουά – Φιλίπ Σαμπάιν, υπουργός Εξωτερικών του Καναδά ανακοίνωσε ότι η χώρα ανέστειλε την εξαγωγή στην Τουρκία κάποιας τεχνολογίας για μη επανδρωμένα αεροπλάνα. Σημείωσε ακόμη ότι ερευνάται αν αυτή χρησιμοποιήθηκε από δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν στις συγκρούσεις του Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Η Τουρκία, που στο παρελθόν είχε προμηθεύσει το Αζερμπαϊτζάν με μη επανδρωμένα αεροπλάνα, επαναλαμβάνει διαρκώς ότι παραμένει στο πλευρό των Αζέρων.
Η πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας έστρεψε τα βέλη της προς τον Καναδά. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών όπου κάνει λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά μετά την απόφαση για αναστολή εξαγωγών στρατιωτικής τεχνολογίας προς την Άγκυρα.
«Η Τουρκία αναμένει από τον Καναδά να ακολουθήσει μια πολιτική χωρίς δύο μέτρα και δύο σταθμά και να δράσει χωρίς να επηρεάζεται απ’ αυτούς που αντιτίθενται στην Τουρκία», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Δεν υπάρχει καμιά εξήγηση για την παρεμπόδιση των εξαγωγών αμυντικού εξοπλισμού σε έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ ενώ… ο Καναδάς δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στο να εξάγει όπλα σε χώρες που έχουν στρατιωτική ανάμιξη στην κρίση στην Υεμένη», προσθέτει.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Πριν λίγο καιρό ούτε θα το σκεφτόταν: Το πρόσωπο -έκπληξη που επιστρατεύει άρον άρον ο Ανδρουλάκης για να αλλάξει την εικόνα του ΠΑΣΟΚ
- Γαλλία ο Μητσοτάκης, Αργεντινή ο Τσίπρας: Την ομάδα που υποστηρίζει ο Κώστας Μπακογιάννης στο Μουντιάλ δεν τη βρίσκει ανθρώπου νους
- Απ’ τα πρώτα που θα πάρει: Το μέτρο-τομή που ο Τσίπρας θεωρεί ότι θα τον ανεβάσει +2 μονάδες στις δημοσκοπήσεις