«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα»: Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε για τον κορωνοϊό αυτό που φοβόμασταν να παραδεχτούμε

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» λοιμωξιολόγων μετά το νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Νέοι φόβοι μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Μια νέα και δυστοπική διαπίστωση έκανε ο Μάικ Ράιαν, ο επικεφαλής ειδικός του ΠΟΥ για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού σήμερα, ξυπνώντας μνήμες από τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν και ο ιός ήταν σχετικά ανεξέλεγκτος.

Η διαπίστωσή του ότι σε πολλές περιοχές της Ασίας αλλά και της Ευρώπης υπάρχει έξαρση κρουσμάτων, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ζούμε ήδη το δεύτερο κύμα πριν τον χειμώνα του Βόρειου ημισφαιρίου.

«Σύμφωνα με τις σημερινές καλύτερες εκτιμήσεις μας, περίπου το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ίσως έχει μολυνθεί από αυτό τον ιό. Διαφέρει ανάλογα τη χώρα, διαφέρει από αστική σε αγροτική περιοχή, διαφέρει ανάλογα τις ομάδες. Αλλά αυτό που πράγματι σημαίνει είναι ότι η μεγάλη πλειονότητα του κόσμου παραμένει σε κίνδυνο», δήλωσε ο Ράιαν ανήσυχος ενώ συμπλήρωσε στον ίδιο τόνο «Οδηγούμαστε προς μια δύσκολη περίοδο. Η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται».

Δέκα μήνες μετά τα πρώτα κρούσματα, με μεγάλο μέρος του πλανήτη να βρίσκεται υπό καθεστώς lockdown ο ιός επανέρχεται δριμύτερος στις περιοχές οι οποίες πέρασαν εκτός καραντίνας την καλοκαιρινή περίοδο υποδεχόμενες το φθινόπωρο με άλλου είδους μέτρα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.