Έτσι την πάτησε: Το λάθος τεστ που έκαψε τον Ντόναλντ Τραμπ

Έτσι την πάτησε: Το λάθος τεστ που έκαψε τον Ντόναλντ Τραμπ

Ένα λάθος που το πλήρωσε ακριβά

Από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση ότι ο Ντόναλντ Τραμπ νοσεί με κορωνοϊό, ένα ερώτημα που γεννήθηκε σε πολλούς είχε να κάνει με τα μέτρα προστασίας στον Λευκό Οίκο.

Τελικά τι πήγε λάθος και αυτά δεν απέδωσαν; Ήταν το γεγονός ότι ο ίδιος ο Τραμπ δεν ακολουθούσε πιστά τα μέτρα γιατί ως γνωστόν δεν πίστευε στην απειλή του covid ή κάτι άλλο πήγε λάθοςq

Την απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα ίσως δίνει η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά σε ένα γρήγορο τεστ που χρησιμοποιούσε ο Λευκός Οίκος, το οποίο δεν αποδείχτηκε αξιόπιστο. Διαβάστε τι ακριβώς έγραψε ο κ. Μόσιαλος:

Για μήνες, η στρατηγική του Λευκού Οίκου για τη διατήρηση της ασφάλειας του Προέδρου και του εσωτερικού του κύκλου, ήταν να γίνεται ένα (γρήγορο) τεστ για κορωνοϊό σε όλους τους επισκέπτες του Λευκού Οίκου.

Αλλά, ένα από τα τεστ που χρησιμοποιούν, το ID Now της εταιρείας Abbott που δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά, έχει αναφερθεί ότι μπορεί να δώσει λανθασμένα αποτελέσματα εάν δεν χρησιμοποιείται όπως ενδείκνυται. Στην έκδοση της άδειας χρήσης έκτακτης ανάγκης, το FDA είχε δηλώσει πως το τεστ πρέπει να χρησιμοποιείται από υγειονομικούς «εντός των επτά πρώτων ημερών από τα συμπτώματα».

Όμως, σε άτομα που έχουν μολυνθεί αλλά δεν έχουν ακόμη δείξει συμπτώματα, το τεστ είναι πολύ λιγότερο ακριβές (έως και 1/3 περιπτώσεις). Τον Μάιο, μετά από πολλές αναφορές προβλημάτων για την ακρίβεια του τεστ, το FDA προειδοποίησε ότι όσοι διαγνώσκονται αρνητικοί με αυτό το τεστ θα πρέπει να επιβεβαιώνουν το αποτέλεσμα και με εργαστηριακό τεστ.

Δυστυχώς, ίσως και να υπάρξουν και άλλοι άνθρωποι που να συνδέονται με αυτή την εστία στο Λευκό Οίκο.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3397237000315562&set=a.268953946477232&type=3&theater

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.