Δεν εξηγείται αλλιώς: Η Τουρκία μας δουλεύει…

Δεν εξηγείται αλλιώς: Η Τουρκία μας δουλεύει...

Τώρα, σοβαρά;

Τα πράγματα είναι λίγο-πολύ γνωστά: η Τουρκία από το καλοκαίρι και μετά έχει κορυφώσει την προκλητικότητά της, ταράζοντας τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο και φτάνοντας στα όρια του θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα.

Μετά από μια τεταμένη (και μακρά) περίοδο, λοιπόν, στην οποία η κατάσταση βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού και αρκούσε μια λάθος κίνηση προκειμένου να τιναχτούν τα πάντα στον αέρα και να έχουμε γενικευμένη σύρραξη, εν τέλει οι δύο πλευρές αποφάσισαν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όπερ και εγένετο: στην Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις Βρυξέλλες, το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκεται πάρα πολύ ψηλά στην ατζέντα.

Ωστόσο, εν μέσω συζητήσεων, ο Ερντογάν επιλέγει να δυναμιτίσει εκ νέου το κλίμα, με μια… περίεργη κίνηση: οι γείτονές μας ανακοίνωσαν αμέσως μετά τις πρώτες ανακοινώσεις στην Σύνοδο Κορυφής πως προχωρούν σε δύο νέες NATVEX, δεσμεύοντας περιοχές ανοιχτά της Κρήτης και του Καστελόριζου!

Φυσικά, ο Σουλτάνος το κάνει αυτό θέλοντας να πιέσει καταστάσεις και να πάρει ό,τι καλύτερο για την πατρίδα του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όμως δεν παύει να είναι μια ακόμα προκλητική κίνηση.

Αλήθεια, μας… δουλεύει;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.