Ο Μακρόν «τραβάει χαλινάρι» και πάλι στον Ερντογάν!

Σε πίεση ο Μακρόν - «Πέφτει» διαρκώς η δημοτικότητά του

Ο Γάλλος πρόεδρος πήρε θέση.

Ξεκάθαρη θέση απέναντι από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε και πάλι ο Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος πήρε θέση για την κρίση που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε τι η «πολεμική» ρητορική του Τούρκου ομολόγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενθαρρύνει το Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει το Ναγκόρνο- Καραμπάχ και είναι «απαράδεκτη». Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν έχει αποδείξεις για άμεση τουρκική επέμβαση στη σύγκρουση.

«Παρατήρησα τις πολιτικές διακηρύξεις της Τουρκίας (υπέρ του Αζερμπαϊτζάν), οι οποίες εκτιμώ ότι είναι απερίσκεπτες και επικίνδυνες», δήλωσε ο Μακρόν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Λετονία. Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι θα συζητήσει το θέμα σήμερα το βράδυ με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας καταρρίφθηκε F-16 από την πλευρά της Τουρκίας. Η γειτονική χώρα διαψεύδει την οποιαδήποτε εμπλοκή της σε στρατιωτική επέμβαση του Αζερμπαϊτζάν.

Πρέπει να πούμε οτι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εμανουέλ Μακρόν παίρνει θέση απέναντι από τον Ερντογάν. Μην ξεχνάμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ελλάδα την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα είχε χτυπήσει «κόκκινο» στο Αιγαίο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.