Αυτό κι αν είναι έκπληξη: Το κόμμα που θεωρείται το πιο αξιόπιστο

Αυτό κι αν είναι έκπληξη: Το κόμμα που θεωρείται το πιο αξιόπιστο

Τι δείχνουν τα ποσοστά νέας δημοσκόπησης.

Μεγάλες εκπλήξεις κρύβει δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata για τη δημοφιλία των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα το 53% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θεωρεί το ΚΚΕ το πιο αξιόπιστο πολιτικό κόμμα. Ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με 45% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 37%. Όπως αναφέρουν τα ευρήματα το λιγότερο αξιόπιστο κόμμα είναι η Ελληνική Λύση με 14%.

Το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το ικανότερο κόμμα για να κυβερνήσει την Ελλάδα. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 35% και το Κίνημα Αλλαγής με 31%. Λιγότερο ικανό κόμμα για να κυβερνήσει θεωρείται η Ελληνική Λύση με 7%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (42%) θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι πιο κοντά στα προβλήματα και τις ανησυχίες της κοινωνίας. Τον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε σε αυτή την ερώτηση το 34% των ερωτηθέντων. Μικρότερο ποσοστό συγκεντρώνει η Ελληνική Λύση και στο συγκεκριμένο ερώτημα με 11%.

Ως τα πιο δημοφιλή πρόσωπα στο σύνολο των συμμετεχόντων ανιχνεύονται ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνοντας θετικές εντυπώσεις από το 51% των ερωτηθέντων. Ακολουθούν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 48%, ο Ανδρέας Ξανθός με 47%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (45%), ο Κωστής Χατζηδάκης (43%), η Έφη Αχτσιόγλου (42%) και ο Νίκος Παναγιωτόπουλος (42%).

Ως προς τα πρόσωπα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, περισσότερες θετικές εντυπώσεις έχουν οι ερωτηθέντες για τον Νίκο Δένδια και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Μεγάλη μείωση παρουσιάζουν τα ποσοστά της Νίκης Κεραμέως και του Βασίλη Κικίλια.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.