Πάλι τα ίδια ο Ερντογάν…

Μαύρη λίστα: Οι «ανυπότακτοι» Έλληνες που τρέμει ο Ερντογάν

Δεν βάζει μυαλό.

Θα μπορούσε να πει κανείς- και θα είχε δίκιο- πως η κατάσταση έχει αρχίσει να κουράζει επικίνδυνα: μετά από ένα τρίμηνο συνεχών τουρκικών προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη μία παράνομη NAVTEX να διαδέχεται την άλλη, την πολεμική ρητορική να συνεχίζει… απρόσκοπτη το έργο της και τον Ταγίπ Ερντογάν να απειλεί πως θα στείλει του Έλληνες στον πάτο της θαλάσσης, φτάσαμε στο σημείο του διαλόγου.

Μόνο που φαίνεται πως ο διάλογος για τον «Σουλτάνο» πρέπει να ξεκινήσει πάνω σε σαθρά επιχειρήματα και με την Τουρκία σ’ ευνοϊκή θέση, ειδάλλως θα είναι «παράνομος».

Γιατί το λέμε αυτό;

Ο πρόεδρος των γειτόνων μας απέστειλε επιστολή στους ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης λίγες μέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της 1ης Οκτωβρίου.

Σ’ αυτήν ο Ερντογάν αναφέρει πως για την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο ευθύνονται η Ελλάδα και η Κύπρος, οι οποίες δυναμιτίζουν το κλίμα με τις παράλογες (!) αξιώσεις τους.

Ο Σουλτάνος συνεχίζει λέγοντας πως Ελλάδα και Κύπρος επιθυμούν τη «φυλάκιση» της Τουρκίας εντός του Κόλπου της Αττάλειας και θέλουν να την… ξεκόψουν, ενώ ζητάει να γίνει διαμοιρασμός του φυσικού αερίου της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει λύση στο κυπριακό ζήτημα.

Το χειρότερο όλων; Συνεχίζει να λέει πως είναι ανοιχτός σε διάλογο χωρίς περιορισμούς, προκειμένου να βρεθεί μια ειρηνική λύση.

Απίθανα πράγματα και όμως… τουρκικά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.